Niet alle "customer reviews" op Amazon.com zijn even serieus. Deel 2 van een bloemlezing uit enkele erg humoristische productbeoordelingen.

Klanten kunnen bij Amazon.com overal productbeoordelingen achterlaten en die blijken niet allemaal even serieus. De als je het ons vraagt erg lelijke Zenith Defy Xtreme Tourbillon Titanium Chronograph Watch (product B001K3IXW8) trekt heel wat humoristen aan. Reden is wellicht dat dit polshorloge, waarvan maar 25 exemplaren zijn gemaakt, 86.999 dollar kost. En dat is dan na aftrek van 40% korting. Dat vraagt om commentaren.

Zo beklaagt iemand zich erover dat hij 9,99 dollar verzendkosten moet betalen en daarom het polshorloge maar niet gekocht heeft. Een van de betere "reviews" gaat als volgt: "Eerst had ik spijt zoveel geld uitgegeven te hebben ... maar toen gebeurde het meest ongelooflijke ... een vrouw zag mijn horloge en merkte op: "Mooi horloge". Ik vroeg naar haar telefoonnummer, maar ze lachte me uit en zei dat ik weg moest gaan. Normaal lachen vrouwen me gewoon uit en zeggen me dat ik weg moet gaan, dus dit was een grote verbetering. Dit horloge is echt zijn geld waard."

Amazon.com beschrijft ook heel wat producten die niet meer leverbaar zijn en ook die trekken grappenmakers aan. In 1993 publiceerde Cornell Maritime Press het standaardwerk "How to avoid huge ships" van kapitein John W. Trimmer (product 0870334336). Je kunt het tweedehands kopen voor 148 dollar. Commentaar van een klant (in het Engels, want anders werkt de mop niet): "I live near a park and frequently walk around the local area. Given the amount of dog mess that is on the pavements I thought this book would be the ideal read to stop me having to scrape my shoes on the grass before going home. It was only after it arrived that I looked closely at the title and realized it said 'How to Avoid Huge SHIPS'. A simple error that means I am still treading on massive examples of canine excrement."

Een zekere Madeleine B. kan er niet mee lachen: "Ik ben een beetje kwaad omwille van de vele sarcastische commentaren hier. Jullie vinden het blijkbaar leuk de draak te steken met mensen die eerlijk op zoek zijn naar manieren om grote schepen te vermijden. ... Ik zal dit boek kopen en echt iets leren, want ik leef in de echte wereld, waar grote schepen en de gevaren die ze met zich meebrengen een serieuze zaak zijn."

Als je er niet genoeg van krijgt dan kun je terecht bij de Amazon-lijst van een zekere "Shannon" met de achttien grappigste product reviews. Daaronder ook de commentaren bij het verse konijn van leverancier Cloverdale (product B00012182G; ja, je kunt echt alles kopen bij Amazon.com). Schrijft een klant: "Amazon stuurde me een levend konijn, een hamer en een vilmes. It doesn't get fresher than this, folks!" Een andere klant heeft het niet helemaal begrepen: "Dit konijn is meesterlijk! Je hoeft zijn kooi nooit zuiver te maken, het eet zo goed als niets en de kinderen spelen er graag mee! Alleen stinkt het een beetje..."

Niet alle "customer reviews" op Amazon.com zijn even serieus. Deel 2 van een bloemlezing uit enkele erg humoristische productbeoordelingen. Klanten kunnen bij Amazon.com overal productbeoordelingen achterlaten en die blijken niet allemaal even serieus. De als je het ons vraagt erg lelijke Zenith Defy Xtreme Tourbillon Titanium Chronograph Watch (product B001K3IXW8) trekt heel wat humoristen aan. Reden is wellicht dat dit polshorloge, waarvan maar 25 exemplaren zijn gemaakt, 86.999 dollar kost. En dat is dan na aftrek van 40% korting. Dat vraagt om commentaren. Zo beklaagt iemand zich erover dat hij 9,99 dollar verzendkosten moet betalen en daarom het polshorloge maar niet gekocht heeft. Een van de betere "reviews" gaat als volgt: "Eerst had ik spijt zoveel geld uitgegeven te hebben ... maar toen gebeurde het meest ongelooflijke ... een vrouw zag mijn horloge en merkte op: "Mooi horloge". Ik vroeg naar haar telefoonnummer, maar ze lachte me uit en zei dat ik weg moest gaan. Normaal lachen vrouwen me gewoon uit en zeggen me dat ik weg moet gaan, dus dit was een grote verbetering. Dit horloge is echt zijn geld waard." Amazon.com beschrijft ook heel wat producten die niet meer leverbaar zijn en ook die trekken grappenmakers aan. In 1993 publiceerde Cornell Maritime Press het standaardwerk "How to avoid huge ships" van kapitein John W. Trimmer (product 0870334336). Je kunt het tweedehands kopen voor 148 dollar. Commentaar van een klant (in het Engels, want anders werkt de mop niet): "I live near a park and frequently walk around the local area. Given the amount of dog mess that is on the pavements I thought this book would be the ideal read to stop me having to scrape my shoes on the grass before going home. It was only after it arrived that I looked closely at the title and realized it said 'How to Avoid Huge SHIPS'. A simple error that means I am still treading on massive examples of canine excrement." Een zekere Madeleine B. kan er niet mee lachen: "Ik ben een beetje kwaad omwille van de vele sarcastische commentaren hier. Jullie vinden het blijkbaar leuk de draak te steken met mensen die eerlijk op zoek zijn naar manieren om grote schepen te vermijden. ... Ik zal dit boek kopen en echt iets leren, want ik leef in de echte wereld, waar grote schepen en de gevaren die ze met zich meebrengen een serieuze zaak zijn." Als je er niet genoeg van krijgt dan kun je terecht bij de Amazon-lijst van een zekere "Shannon" met de achttien grappigste product reviews. Daaronder ook de commentaren bij het verse konijn van leverancier Cloverdale (product B00012182G; ja, je kunt echt alles kopen bij Amazon.com). Schrijft een klant: "Amazon stuurde me een levend konijn, een hamer en een vilmes. It doesn't get fresher than this, folks!" Een andere klant heeft het niet helemaal begrepen: "Dit konijn is meesterlijk! Je hoeft zijn kooi nooit zuiver te maken, het eet zo goed als niets en de kinderen spelen er graag mee! Alleen stinkt het een beetje..."