Beveiliger Ken Munro vond het lek in zijn eigen wagen. De connectiviteit van de Outlander wijkt af van andere wagens die ook met het internet werken. Die werken vaak via een beveiligde server van de fabrikant, waar de Outlander direct met de bestuurder communiceert via een eigen wifi-netwerk dat voor iedereen zichtbaar is.

Munro kwam erachter toen hij op zijn kinderen stond te wachten en het wifi-netwerk van een naburige Outlander in zijn telefoon tevoorschijn kwam. Vervolgens ging hij opzoek naar een mogelijk lek in het systeem.

Het duurde voor Munro een paar dagen om de auto te kraken, maar hij deed dat met een relatief slome computer. Wanneer een betere computer gebruikt wordt moet dit volgens de onderzoeker binnen een dag kunnen.

Mitsubishi heeft inmiddels toegezegd de beveiliging te zullen verbeteren.

Beveiliger Ken Munro vond het lek in zijn eigen wagen. De connectiviteit van de Outlander wijkt af van andere wagens die ook met het internet werken. Die werken vaak via een beveiligde server van de fabrikant, waar de Outlander direct met de bestuurder communiceert via een eigen wifi-netwerk dat voor iedereen zichtbaar is.Munro kwam erachter toen hij op zijn kinderen stond te wachten en het wifi-netwerk van een naburige Outlander in zijn telefoon tevoorschijn kwam. Vervolgens ging hij opzoek naar een mogelijk lek in het systeem. Het duurde voor Munro een paar dagen om de auto te kraken, maar hij deed dat met een relatief slome computer. Wanneer een betere computer gebruikt wordt moet dit volgens de onderzoeker binnen een dag kunnen.Mitsubishi heeft inmiddels toegezegd de beveiliging te zullen verbeteren.