De Nederlandse Netlog-tegenhanger Hyves is overgenomen door de uitgeverij Telegraaf Media Group.

Hyves is een erg populair sociaal netwerk in Nederland. Het bedrijf zocht al een tijdje naar een partner onder de grote Nederlandse uitgevers. Uiteindelijk haalde TMG, het moederbedrijf van de Nederlandse krant De Telegraaf, Hyves binnen om de eigen digitale inkomsten verder te spijzen.

Hyves, dat nog in handen was van de drie oprichters, is winstgevend, met een omzet van 20 miljoen euro en 140 werknemers. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld.

Om sterker te staan tegen de grote slokop op de sociale netwerkmarkt, Facebook, moeten de kleinere spelers op zoek naar partners. Ook het Belgische Netlog gaf onlangs aan in De Tijd dat het de markt afspeurt naar een samenwerking. Maar, zo werd er toen gesteld, "Netlog staat niet te koop". Enkele weken geleden zei Hyves-ceo Raymon Spanjar nog hetzelfde.

De Nederlandse Netlog-tegenhanger Hyves is overgenomen door de uitgeverij Telegraaf Media Group. Hyves is een erg populair sociaal netwerk in Nederland. Het bedrijf zocht al een tijdje naar een partner onder de grote Nederlandse uitgevers. Uiteindelijk haalde TMG, het moederbedrijf van de Nederlandse krant De Telegraaf, Hyves binnen om de eigen digitale inkomsten verder te spijzen. Hyves, dat nog in handen was van de drie oprichters, is winstgevend, met een omzet van 20 miljoen euro en 140 werknemers. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld. Om sterker te staan tegen de grote slokop op de sociale netwerkmarkt, Facebook, moeten de kleinere spelers op zoek naar partners. Ook het Belgische Netlog gaf onlangs aan in De Tijd dat het de markt afspeurt naar een samenwerking. Maar, zo werd er toen gesteld, "Netlog staat niet te koop". Enkele weken geleden zei Hyves-ceo Raymon Spanjar nog hetzelfde.