IBBT investeert in DirectEye, een project rond videotolksystemen met gebarentaal voor doven. DirectEye kwam als winnaar uit de bus van het iBoot Camp: een training & coaching programma voor startende ondernemers.

DirectEye biedt videotolksystemen aan waarmee dove mensen kunnen communiceren met horende mensen. Het project werd opgestart door Johan Verstraete - een jonge, dove ondernemer met 5 jaar ervaring in de Verenigde Staten. Maar ook de rest van het team bestaat voor een groot deel uit doven en tolken Vlaamse Gebarentaal en Langue des Signes de Belgique Francophone. Het team doorliep de voorbije maanden het iBoot Camp - een intensief training & coaching programma voor startende ondernemers - en kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Ondertussen vroeg DirectEye reeds vervolgfinanciering aan via het iStart-programma van IBBT. IBBT maakte op iMinds bekend dat het besloten heeft om verder te investeren in de uitbouw van het bedrijf. Een bedrag wil IBBT echter niet kwijt. Een videotolksysteem zou bijvoorbeeld kunnen ingezet worden in call centers.

Tijdens het IBBT iMinds-event werden de plenaire sessies overigens simultaan getolkt door twee tolken Vlaamse Gebarentaal: iets wat op heel wat congressen en grote evenementen nog lang niet evident is.

IBBT investeert in DirectEye, een project rond videotolksystemen met gebarentaal voor doven. DirectEye kwam als winnaar uit de bus van het iBoot Camp: een training & coaching programma voor startende ondernemers. DirectEye biedt videotolksystemen aan waarmee dove mensen kunnen communiceren met horende mensen. Het project werd opgestart door Johan Verstraete - een jonge, dove ondernemer met 5 jaar ervaring in de Verenigde Staten. Maar ook de rest van het team bestaat voor een groot deel uit doven en tolken Vlaamse Gebarentaal en Langue des Signes de Belgique Francophone. Het team doorliep de voorbije maanden het iBoot Camp - een intensief training & coaching programma voor startende ondernemers - en kwam daarbij als winnaar uit de bus. Ondertussen vroeg DirectEye reeds vervolgfinanciering aan via het iStart-programma van IBBT. IBBT maakte op iMinds bekend dat het besloten heeft om verder te investeren in de uitbouw van het bedrijf. Een bedrag wil IBBT echter niet kwijt. Een videotolksysteem zou bijvoorbeeld kunnen ingezet worden in call centers. Tijdens het IBBT iMinds-event werden de plenaire sessies overigens simultaan getolkt door twee tolken Vlaamse Gebarentaal: iets wat op heel wat congressen en grote evenementen nog lang niet evident is.