IBM heeft aan het team van de komende Amerikaanse president Barack Obama gezegd dat 30 miljard dollar investeringen in IT 900.000 mensen een job kan opleveren.

Dat schrijven Amerikaanse kranten op basis van de tekst van een presentatie van IBM-ceo Sam Palmisano. IBM antwoordde op de vraag van het team van Obama om de werkgelegenheidsaspecten van technologie-investeringen in kaart te brengen.

Volgens de ict-reus moet Obama zich focussen op het uitbreiden van de breedbandinfrastructuur, it voor de gezondheidszorg en 'smart grid'-technologie. Het is niet duidelijk hoeveel van die adviezen geïncorporeerd zijn in het herstelplan voor de Amerikaanse economie dat het team van Obama aan het uitwerken is.

IBM berekende dat 10 miljard dollar investeren in breedbandinfrastructuur een half miljoen jobs zou kunnen opleveren. Nog eens 10 miljard dollar voor meer it in de gezondheidszorg kan nog eens 212.000 jobs creëren. De overige 10 miljard dollar in intelligentie transmissie pompen, levert 239.000 jobs op. Meer dan helft van de jobs zou gecreëerd worden bij kleine bedrijven, aldus nog Palmisano. De jobcreatie zou vooral ontstaan door de groei van de economie.

Een ander suggestie bleek overigens dat de Amerikaanse overheid al zijn datacenters zou moeten ombouwen tot groene datacenters, iets wat zonder parlementaire goedkeuring kan worden doorgevoerd.

Barack Obama wordt veelal gezien als een technologieminnende president en de liefde is wederzijds. Zo bleek pas nog dat tal van toplui van Amerikaanse it-reuzen bij de grootste donateurs zitten om de inwijding van de nieuwe president mogelijk te maken. Zo blijken Microsoft-ceo Steve Ballmer en zijn vrouw elk 50.000 dollar - het maximumbedrag - te hebben geschonken. Ook een ander Microsoft-topman, Steve VanRoekel en Oracle-president Charles Philips schonken 50.000 dollar. Google'ers Eric Schmidt en Larry Page gaven elk 25.000 dollar.

IBM heeft aan het team van de komende Amerikaanse president Barack Obama gezegd dat 30 miljard dollar investeringen in IT 900.000 mensen een job kan opleveren. Dat schrijven Amerikaanse kranten op basis van de tekst van een presentatie van IBM-ceo Sam Palmisano. IBM antwoordde op de vraag van het team van Obama om de werkgelegenheidsaspecten van technologie-investeringen in kaart te brengen. Volgens de ict-reus moet Obama zich focussen op het uitbreiden van de breedbandinfrastructuur, it voor de gezondheidszorg en 'smart grid'-technologie. Het is niet duidelijk hoeveel van die adviezen geïncorporeerd zijn in het herstelplan voor de Amerikaanse economie dat het team van Obama aan het uitwerken is. IBM berekende dat 10 miljard dollar investeren in breedbandinfrastructuur een half miljoen jobs zou kunnen opleveren. Nog eens 10 miljard dollar voor meer it in de gezondheidszorg kan nog eens 212.000 jobs creëren. De overige 10 miljard dollar in intelligentie transmissie pompen, levert 239.000 jobs op. Meer dan helft van de jobs zou gecreëerd worden bij kleine bedrijven, aldus nog Palmisano. De jobcreatie zou vooral ontstaan door de groei van de economie. Een ander suggestie bleek overigens dat de Amerikaanse overheid al zijn datacenters zou moeten ombouwen tot groene datacenters, iets wat zonder parlementaire goedkeuring kan worden doorgevoerd. Barack Obama wordt veelal gezien als een technologieminnende president en de liefde is wederzijds. Zo bleek pas nog dat tal van toplui van Amerikaanse it-reuzen bij de grootste donateurs zitten om de inwijding van de nieuwe president mogelijk te maken. Zo blijken Microsoft-ceo Steve Ballmer en zijn vrouw elk 50.000 dollar - het maximumbedrag - te hebben geschonken. Ook een ander Microsoft-topman, Steve VanRoekel en Oracle-president Charles Philips schonken 50.000 dollar. Google'ers Eric Schmidt en Larry Page gaven elk 25.000 dollar.