De procedure-Renault is opgestart, meldt de socialistische bediendebond vrijdag. Als reden noemt het bedrijf volgens de vakbond de stagnerende IT-markt en de zware concurrentie uit de lagelonenlanden.

IBM wil zich herpositioneren, luidt het bij de vakbond. Het banenverlies treft bedienden en kaderleden. De onderhandelingen worden begin april opgestart. Vakbondsman Jan Meeuwens benadrukt dat het personeelsbestand zich met 1.498 banen al op 'een historisch laagtepunt' bevond. "De voorbije jaren heeft IBM de procedure-Renault telkenmale weten te vermijden door packages voor vrijwillig vertrek aan te bieden, waardoor mensen zelf opstapten en er geen ontslagen nodig waren. Daarom heeft deze beslissing om het sociaal overleg nu niet te omzeilen ons een beetje verwonderd. Het gaat dan ook om een groot aantal banen in één keer en de tijd is beperkt, aangezien IBM de banen tegen het einde van dit jaar geschrapt wil hebben", aldus Meeuwens.

Een woordvoerder van IBM laat weten dat het gaat om 'de herschikking van de talent pool, een oefening die het bedrijf continu maakt in functie van de vraag van de klanten'. (Belga/WK)

De procedure-Renault is opgestart, meldt de socialistische bediendebond vrijdag. Als reden noemt het bedrijf volgens de vakbond de stagnerende IT-markt en de zware concurrentie uit de lagelonenlanden.IBM wil zich herpositioneren, luidt het bij de vakbond. Het banenverlies treft bedienden en kaderleden. De onderhandelingen worden begin april opgestart. Vakbondsman Jan Meeuwens benadrukt dat het personeelsbestand zich met 1.498 banen al op 'een historisch laagtepunt' bevond. "De voorbije jaren heeft IBM de procedure-Renault telkenmale weten te vermijden door packages voor vrijwillig vertrek aan te bieden, waardoor mensen zelf opstapten en er geen ontslagen nodig waren. Daarom heeft deze beslissing om het sociaal overleg nu niet te omzeilen ons een beetje verwonderd. Het gaat dan ook om een groot aantal banen in één keer en de tijd is beperkt, aangezien IBM de banen tegen het einde van dit jaar geschrapt wil hebben", aldus Meeuwens.Een woordvoerder van IBM laat weten dat het gaat om 'de herschikking van de talent pool, een oefening die het bedrijf continu maakt in functie van de vraag van de klanten'. (Belga/WK)