IBM neemt het Amerikaanse softwarebedrijf Kenexa over voor 1,3 miljard dollar (1 miljard euro), of 46 dollar per aandeel. Kenexa is gespecialiseerd in HR management software met een social sausje. Met de overname wordt de HR management softwaremarkt verder geconsolideerd, want de voorbije jaren namen Oracle en SAP al de voornaamste rivalen over van Kenexa. Meer bepaald slokte SAP SuccessFactors op voor maar liefst 3,4 miljard in december, terwijl Oracle de Kenexa-concurrent Taleo op de kop tikte voor 1,9 miljard in februari.

Deze nieuwe deal onderstreept nogmaals het belang dat grote technologiebedrijven hechten aan kleine, webgebaseerde softwarebouwers om de gaten in hun eigen productportfolio te dichten.

Overigens ligt de prijs van 46 dollar in cash 42,5 procent hoger dan de slotkoers van Kenexa op de New York Stock Exchange vrijdagavond. Intussen klom het aandeel van de softwarebouwer al tot 45,75 dollar.

"De overname moet IBM's leiderschap in social business en HR software verder bestendigen", weet Blg Blue in een persbericht. Het bedrijf wil de overname in het vierde kwartaal rond maken.

Kenexa heeft meer dan 8.900 klanten verspreid over de meest diverse sectoren (waaronder Starbucks, Boeing, GE, Whirlpool en Ford ), en is momenteel aanwezig in 21 landen.

IBM neemt het Amerikaanse softwarebedrijf Kenexa over voor 1,3 miljard dollar (1 miljard euro), of 46 dollar per aandeel. Kenexa is gespecialiseerd in HR management software met een social sausje. Met de overname wordt de HR management softwaremarkt verder geconsolideerd, want de voorbije jaren namen Oracle en SAP al de voornaamste rivalen over van Kenexa. Meer bepaald slokte SAP SuccessFactors op voor maar liefst 3,4 miljard in december, terwijl Oracle de Kenexa-concurrent Taleo op de kop tikte voor 1,9 miljard in februari. Deze nieuwe deal onderstreept nogmaals het belang dat grote technologiebedrijven hechten aan kleine, webgebaseerde softwarebouwers om de gaten in hun eigen productportfolio te dichten. Overigens ligt de prijs van 46 dollar in cash 42,5 procent hoger dan de slotkoers van Kenexa op de New York Stock Exchange vrijdagavond. Intussen klom het aandeel van de softwarebouwer al tot 45,75 dollar. "De overname moet IBM's leiderschap in social business en HR software verder bestendigen", weet Blg Blue in een persbericht. Het bedrijf wil de overname in het vierde kwartaal rond maken. Kenexa heeft meer dan 8.900 klanten verspreid over de meest diverse sectoren (waaronder Starbucks, Boeing, GE, Whirlpool en Ford ), en is momenteel aanwezig in 21 landen.