Met een vijftiende plaats in de Forbes World's 100 Most Powerful Women staat IBM-ceo Virginia Rometty aan de top van de machtigste IT-vrouwen. Ze volgt in de algemene lijst net na Lady Gaga.

De Duitse premier Angela Merkel is volgens Forbes de vrouw met de meeste macht ter wereld. Melinda Gates, de vrouw van Bill Gates staat op stek nummer vier, maar de echte it-topdames volgen vanaf plaats 15 met IBM-ceo Virginia Rometty. Zij is pas tien maanden geleden als baas van bij IBM verkozen.

Virginia Rometty gaat Xerox-ceo Ursula Burns (17) en HP-ceo Meg Whitman (18) vooraf. Marissa Mayer, de ceo van Yahoo, prijkt op plaats 21. Op 48 vinden we Safra Catz, de cfo en voorzitter van Oracle, en op 58 hebben we Cisco-cto Padmasree Warrior. Opvallend ook op de 91ste plaats, Huawei-voorzitter Sun Yafang.

De volledige Forbes top 100 vind je hier: http://www.forbes.com/power-women/list/

Met een vijftiende plaats in de Forbes World's 100 Most Powerful Women staat IBM-ceo Virginia Rometty aan de top van de machtigste IT-vrouwen. Ze volgt in de algemene lijst net na Lady Gaga. De Duitse premier Angela Merkel is volgens Forbes de vrouw met de meeste macht ter wereld. Melinda Gates, de vrouw van Bill Gates staat op stek nummer vier, maar de echte it-topdames volgen vanaf plaats 15 met IBM-ceo Virginia Rometty. Zij is pas tien maanden geleden als baas van bij IBM verkozen. Virginia Rometty gaat Xerox-ceo Ursula Burns (17) en HP-ceo Meg Whitman (18) vooraf. Marissa Mayer, de ceo van Yahoo, prijkt op plaats 21. Op 48 vinden we Safra Catz, de cfo en voorzitter van Oracle, en op 58 hebben we Cisco-cto Padmasree Warrior. Opvallend ook op de 91ste plaats, Huawei-voorzitter Sun Yafang. De volledige Forbes top 100 vind je hier: http://www.forbes.com/power-women/list/