Onder de merknaam LinuxONE stelt Big Blue naar eigen zeggen 'de veiligste Linux servers in de sector' voor die tot 470.000 lees/schrijfbewerkingen per seconde kunnen maken. Ook gaat het bedrijf een speciale cloud opzetten voor softwarebedrijven waar ze LinuxONE gratis kunnen proberen.

Tegelijk kan je voortaan met een hoop open source tools aan de slag op z Systems. Het gaat onder meer op Apache Spark, Node.js, MongoDB, MariaDB, PostgreSQL, Chef en Docker.Ook is er bij Suse ondersteuning voor KVM wat zo voor mainframeklanten een nieuwe hypervisor mogelijkheid wordt.

Ubuntu & mainframes

Samen met Canonical, het bedrijf achter de populaire Linux-distro Ubuntu, gaat IBM ook een versie van Ubuntu voor LinuxOne en z Systems ontwikkelen. Tegelijk maakt het een hoop mainframe code beschikbaar voor de open source community.

Dat laatste moet dan weer het nieuwe Open Mainframe Project van de Linux Foundation een duw in de rug geven. IBM deelt er onder meer technologie over IT predicitive analytics dat ongewoon gedrag in systemen moet opsporen.

Onder de merknaam LinuxONE stelt Big Blue naar eigen zeggen 'de veiligste Linux servers in de sector' voor die tot 470.000 lees/schrijfbewerkingen per seconde kunnen maken. Ook gaat het bedrijf een speciale cloud opzetten voor softwarebedrijven waar ze LinuxONE gratis kunnen proberen.Tegelijk kan je voortaan met een hoop open source tools aan de slag op z Systems. Het gaat onder meer op Apache Spark, Node.js, MongoDB, MariaDB, PostgreSQL, Chef en Docker.Ook is er bij Suse ondersteuning voor KVM wat zo voor mainframeklanten een nieuwe hypervisor mogelijkheid wordt.Ubuntu & mainframesSamen met Canonical, het bedrijf achter de populaire Linux-distro Ubuntu, gaat IBM ook een versie van Ubuntu voor LinuxOne en z Systems ontwikkelen. Tegelijk maakt het een hoop mainframe code beschikbaar voor de open source community.Dat laatste moet dan weer het nieuwe Open Mainframe Project van de Linux Foundation een duw in de rug geven. IBM deelt er onder meer technologie over IT predicitive analytics dat ongewoon gedrag in systemen moet opsporen.