IBM treedt toe tot de OpenOffice.org gemeenschap. Het bedrijf gaat Open Office-technologie in haar producten verwerken en levert code die oorspronkelijk voor Lotus Notes is ontwikkeld.

IBM gaat mee ontwikkelen aan Open Office. Het bedrijf levert daarnaast code die oorspronkelijk is ontwikkeld voor Lotus Notes, waaronder toegankelijkheidsopties. Daarnaast gaat IBM ook andere nieuwe functionaliteiten aan Open Office toevoegen. Ook breidt het bedrijf de toepassing van Open Office-technologie in haar eigen producten uit.

John McCreesh, marketingmanager binnen OpenOffice.org: "We verwelkomen de bijdragen van IBM om Open Office verder te verbeteren. Maar net zo belangrijk is de belofte van IBM om in de toekomst om in nieuwe producten Open Office-technologie op te nemen die het OpenDocument formaat ondersteunt. ODF biedt een zeldzame kans aan de it-industrie om het eens te worden over een standaard die alle gebruikers van desktoptechnologie langdurig voordeel kan opleveren."

Mark Shuttleworth, oprichter van de Ubuntu Foundation: "We zijn verheugd dat IBM, net als Sun en anderen binnen de OpenOffice-gemeenschap, nu ook de ontwikkeling van OpenOffice.org en van het OpenDocument-formaat stimuleert." Ubuntu is een Linuxdistributie waarbij de nadruk is gelegd op gebruiksvriendelijkheid.

OpenOffice.org is een open-source kantoorpakket, met onder andere een tekstverwerker, spreadsheet-programma, tekenpakket en een databaseprogramma. Het maakt gebruikt van ODS als standaardformaat, hoewel ook ander formaten zoals die van Microsoft Office ondersteund worden. Bijna 100 miljoen mensen hebben het pakket al gedownload.

In samenwerking met [Computable]

IBM treedt toe tot de OpenOffice.org gemeenschap. Het bedrijf gaat Open Office-technologie in haar producten verwerken en levert code die oorspronkelijk voor Lotus Notes is ontwikkeld. IBM gaat mee ontwikkelen aan Open Office. Het bedrijf levert daarnaast code die oorspronkelijk is ontwikkeld voor Lotus Notes, waaronder toegankelijkheidsopties. Daarnaast gaat IBM ook andere nieuwe functionaliteiten aan Open Office toevoegen. Ook breidt het bedrijf de toepassing van Open Office-technologie in haar eigen producten uit. John McCreesh, marketingmanager binnen OpenOffice.org: "We verwelkomen de bijdragen van IBM om Open Office verder te verbeteren. Maar net zo belangrijk is de belofte van IBM om in de toekomst om in nieuwe producten Open Office-technologie op te nemen die het OpenDocument formaat ondersteunt. ODF biedt een zeldzame kans aan de it-industrie om het eens te worden over een standaard die alle gebruikers van desktoptechnologie langdurig voordeel kan opleveren." Mark Shuttleworth, oprichter van de Ubuntu Foundation: "We zijn verheugd dat IBM, net als Sun en anderen binnen de OpenOffice-gemeenschap, nu ook de ontwikkeling van OpenOffice.org en van het OpenDocument-formaat stimuleert." Ubuntu is een Linuxdistributie waarbij de nadruk is gelegd op gebruiksvriendelijkheid. OpenOffice.org is een open-source kantoorpakket, met onder andere een tekstverwerker, spreadsheet-programma, tekenpakket en een databaseprogramma. Het maakt gebruikt van ODS als standaardformaat, hoewel ook ander formaten zoals die van Microsoft Office ondersteund worden. Bijna 100 miljoen mensen hebben het pakket al gedownload. In samenwerking met [Computable]