IBM België lanceert het Global Entrepreneur-project. Daarmee hoopt IBM de lokale economie wat aan te zwengelen en it-start-ups een duwtje in de rug te geven.

IBM startte in de Verenigde Staten in 2010 al met het 'Global Entrepreneur'-project. Nu wordt het ook in België op gang getrapt. Jonge bedrijven kunnen deelnemen onder enkel voorwaarden: een innovatief ict-bedrijf zijn dat jonger is dan 5 jaar, dat gefinancierd wordt met private fondsen, dan minder dan een miljoen euro omzet per jaar draait en dat IBM-technologie gebruikt (of wilt gebruiken, open source wordt ook aanvaard). De kandidaturen kunnen ingediend worden via www.ibm.com/isv/startup.

De deelnemende bedrijven krijgen een coach toegewezen die hen zal bijstaan in de analyse-, ontwikkelings-, test- en zelfs commercialiseringsfase. Ook krijgen ze toegang tot het IBM-netwerk developerWorks en hebben drie jaar lang gratis toegang tot IBM-softwareproducten, te downloaden of in de cloud (gehost op de EuroGreenIT-cloud van Bergen, infrastructuur op basis van IBM-technologie). Gezien het profiel van EuroGreenIT zal de belangrijkste oriëntatie van de start-ups dus duurzaamheid (green IT of IT for green) zijn, maar IBM wil hiervan geen strikte voorwaarde maken.

De start-ups kunnen zich ook kandidaat stellen voor een deelname aan een 'Smart Camp', een soort immersie-event waar start-ups kunnen 'netwerken' en hun kennis delen. De deelnemers krijgen de kans om zich onder te dompelen in een ecosysteem van ondernemers, investeerders, incubators, spin-offs en academici.

Als er genoeg deelnemers zijn voor het Belgische deel van het programma kan IBM binnen een jaar een eerste Belgische Smart Camp organiseren. Er worden ook drie globale laureaten aangeduid die naast de voordelen van het Global Entrepreneur-project ook rechtstreeks toegang krijgen tot de IBM-labs.

Si le nombre des participants au volet belge du programme est suffisant, IBM espère pouvoir organiser un premier "Smart Camp" en Belgique d'ici un an. Trois lauréats sont généralement désignés qui, outre les avantages dont bénéficient les participants au programme Global Entrepreneur, obtiennent un accès direct aux laboratoires d'IBM.

IBM België lanceert het Global Entrepreneur-project. Daarmee hoopt IBM de lokale economie wat aan te zwengelen en it-start-ups een duwtje in de rug te geven. IBM startte in de Verenigde Staten in 2010 al met het 'Global Entrepreneur'-project. Nu wordt het ook in België op gang getrapt. Jonge bedrijven kunnen deelnemen onder enkel voorwaarden: een innovatief ict-bedrijf zijn dat jonger is dan 5 jaar, dat gefinancierd wordt met private fondsen, dan minder dan een miljoen euro omzet per jaar draait en dat IBM-technologie gebruikt (of wilt gebruiken, open source wordt ook aanvaard). De kandidaturen kunnen ingediend worden via www.ibm.com/isv/startup. De deelnemende bedrijven krijgen een coach toegewezen die hen zal bijstaan in de analyse-, ontwikkelings-, test- en zelfs commercialiseringsfase. Ook krijgen ze toegang tot het IBM-netwerk developerWorks en hebben drie jaar lang gratis toegang tot IBM-softwareproducten, te downloaden of in de cloud (gehost op de EuroGreenIT-cloud van Bergen, infrastructuur op basis van IBM-technologie). Gezien het profiel van EuroGreenIT zal de belangrijkste oriëntatie van de start-ups dus duurzaamheid (green IT of IT for green) zijn, maar IBM wil hiervan geen strikte voorwaarde maken. De start-ups kunnen zich ook kandidaat stellen voor een deelname aan een 'Smart Camp', een soort immersie-event waar start-ups kunnen 'netwerken' en hun kennis delen. De deelnemers krijgen de kans om zich onder te dompelen in een ecosysteem van ondernemers, investeerders, incubators, spin-offs en academici. Als er genoeg deelnemers zijn voor het Belgische deel van het programma kan IBM binnen een jaar een eerste Belgische Smart Camp organiseren. Er worden ook drie globale laureaten aangeduid die naast de voordelen van het Global Entrepreneur-project ook rechtstreeks toegang krijgen tot de IBM-labs. Si le nombre des participants au volet belge du programme est suffisant, IBM espère pouvoir organiser un premier "Smart Camp" en Belgique d'ici un an. Trois lauréats sont généralement désignés qui, outre les avantages dont bénéficient les participants au programme Global Entrepreneur, obtiennent un accès direct aux laboratoires d'IBM.