De investering van één miljard wordt gespreid over de komende vijf jaar en volgt een trend waarbij opslag wordt gevirtualiseerd en hard- en software kunnen gescheiden worden, ten voordele van beheerstoepassingen zoals diegene die IBM nu wil uitbrengen.

Die beheerstoepassingen krijgen de naam Spectrum Storage mee en bevat onder meer automatisering, capaciteitsbeheer, virtualisatie, scaling, beveiliging en archivering. Ook wordt het op termijn mogelijk om als hybride datacenter aan meerdere clouddiensten te koppelen en komt er een nieuwe interface die zowel in de browser als op iOS en Android werkt.

De investering van één miljard wordt gespreid over de komende vijf jaar en volgt een trend waarbij opslag wordt gevirtualiseerd en hard- en software kunnen gescheiden worden, ten voordele van beheerstoepassingen zoals diegene die IBM nu wil uitbrengen.Die beheerstoepassingen krijgen de naam Spectrum Storage mee en bevat onder meer automatisering, capaciteitsbeheer, virtualisatie, scaling, beveiliging en archivering. Ook wordt het op termijn mogelijk om als hybride datacenter aan meerdere clouddiensten te koppelen en komt er een nieuwe interface die zowel in de browser als op iOS en Android werkt.