IBM komt begin 2009 met een complete Microsoft-loze desktopomgeving. Het combineert daarvoor Ubuntu Linux met desktopvirtualisatiesoftware en het eigen kantoorpakket Lotus Symphony.

Begin komend jaar lost IBM zijn belofte in voor een Microsoft-loze desktopomgeving. Die bestaat dan uit de Ubuntu Linux-distributie, gecombineerd met de virtuele desktopsoftware van Virtual Bridges en IBM's eigen Lotus Symphony-software. Laatstgenoemde is een pakket kantoorapplicaties dat is afgeleid van het open source-pakket Open Office. IBM stelt Symphony ook gratis ter beschikking, maar biedt er wel support bij. Symphony is in september 2007 gelanceerd.

Het gebruik van Linux biedt volgens de leverancier betere beveiliging. De virtualisatiesoftware van Virtual Bridges geeft mogelijkheden voor beter beheer van de werkplek, maar maakt ook mobiele werkplekken makkelijker mogelijk. IBM levert ook de eigen groupware Lotus Notes voor zijn Microsoft-loze desktop.

In samenwerking met Computable

IBM komt begin 2009 met een complete Microsoft-loze desktopomgeving. Het combineert daarvoor Ubuntu Linux met desktopvirtualisatiesoftware en het eigen kantoorpakket Lotus Symphony. Begin komend jaar lost IBM zijn belofte in voor een Microsoft-loze desktopomgeving. Die bestaat dan uit de Ubuntu Linux-distributie, gecombineerd met de virtuele desktopsoftware van Virtual Bridges en IBM's eigen Lotus Symphony-software. Laatstgenoemde is een pakket kantoorapplicaties dat is afgeleid van het open source-pakket Open Office. IBM stelt Symphony ook gratis ter beschikking, maar biedt er wel support bij. Symphony is in september 2007 gelanceerd. Het gebruik van Linux biedt volgens de leverancier betere beveiliging. De virtualisatiesoftware van Virtual Bridges geeft mogelijkheden voor beter beheer van de werkplek, maar maakt ook mobiele werkplekken makkelijker mogelijk. IBM levert ook de eigen groupware Lotus Notes voor zijn Microsoft-loze desktop. In samenwerking met Computable