IBM neemt voor een onbekend bedrag het Ierse Curam Software over.

Curam is een Ierse afkorting voor 'care and protection'. Het Ierse bedrijf is leverancier van 'social industry platform software' dat wordt gebruikt voor het beheer van sociale zaken zoals zorgbeleid en uitkeringen. Zo levert Curam de softwareoplossing Social Enterprise Collaboration (sec) dat ontworpen is voor betere communicatie tussen teams van sociale diensten. IBM en Curam werkten overigens al sinds 1999 samen. Veel Curam-klanten gebuiken IBM's WebSphere middleware en hardware zoals servers en storage.

De software en de zevenhonderd medewerkers van Curam worden ondergebracht in IBM's Software Group en gebruikt voor het Smarter Cities-initiatief. IBM Smart Cities levert software en diensten aan overheden waarmee burgers beter bedient kunnen worden. Zo levert IBM zijn Intelligent Operations Center software waarmee alle managers overzicht hebben op de handel en wandel van gemeentelijke instellingen. Verder levert IBM oplossingen aan stadsplanners en voor opsporen van fraude en criminaliteit. Daarvoor nam IBM het softwarebedrijf i2 over.

IBM zegt dat de markt voor 'Smarter Cities'-oplossingen dit jaar goed is voor 34 miljard dollar. In 2014 is de markt verder gegroeid naar een omzet van 57 miljard dollar.

In samenwerking met Computable

IBM neemt voor een onbekend bedrag het Ierse Curam Software over. Curam is een Ierse afkorting voor 'care and protection'. Het Ierse bedrijf is leverancier van 'social industry platform software' dat wordt gebruikt voor het beheer van sociale zaken zoals zorgbeleid en uitkeringen. Zo levert Curam de softwareoplossing Social Enterprise Collaboration (sec) dat ontworpen is voor betere communicatie tussen teams van sociale diensten. IBM en Curam werkten overigens al sinds 1999 samen. Veel Curam-klanten gebuiken IBM's WebSphere middleware en hardware zoals servers en storage. De software en de zevenhonderd medewerkers van Curam worden ondergebracht in IBM's Software Group en gebruikt voor het Smarter Cities-initiatief. IBM Smart Cities levert software en diensten aan overheden waarmee burgers beter bedient kunnen worden. Zo levert IBM zijn Intelligent Operations Center software waarmee alle managers overzicht hebben op de handel en wandel van gemeentelijke instellingen. Verder levert IBM oplossingen aan stadsplanners en voor opsporen van fraude en criminaliteit. Daarvoor nam IBM het softwarebedrijf i2 over. IBM zegt dat de markt voor 'Smarter Cities'-oplossingen dit jaar goed is voor 34 miljard dollar. In 2014 is de markt verder gegroeid naar een omzet van 57 miljard dollar. In samenwerking met Computable