IBM neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse Emptoris over, leverancier van software voor het analyseren van koopgedrag in de supply chain.

Emptoris heeft een kantoor in de buurt van de Amerikaanse stad Boston en levert analysesoftware voor de supply chain van organisaties. Hiermee kunnen kosten worden bespaard en risico's worden verminderd, aldus IBM.

De technologie van Emptoris wordt gebruikt voor de Smarter Commerce strategie van IBM. In dat kader is IBM volop bezig software aan te kopen die verkopers en marketeers ondersteunt op het gebied van supply chain management (scm) en het analyseren van het koopgedrag van klanten. Eerder werden daarvoor DemandTec en Sterling overgenomen. IBM zegt met het Smarter Commerce initiatief in te spelen op een markt die goed is voor 20 miljard dollar.

In samenwerking met Computable

IBM neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse Emptoris over, leverancier van software voor het analyseren van koopgedrag in de supply chain. Emptoris heeft een kantoor in de buurt van de Amerikaanse stad Boston en levert analysesoftware voor de supply chain van organisaties. Hiermee kunnen kosten worden bespaard en risico's worden verminderd, aldus IBM. De technologie van Emptoris wordt gebruikt voor de Smarter Commerce strategie van IBM. In dat kader is IBM volop bezig software aan te kopen die verkopers en marketeers ondersteunt op het gebied van supply chain management (scm) en het analyseren van het koopgedrag van klanten. Eerder werden daarvoor DemandTec en Sterling overgenomen. IBM zegt met het Smarter Commerce initiatief in te spelen op een markt die goed is voor 20 miljard dollar. In samenwerking met Computable