IBM heeft aangekondigd dat het Unica overneemt, een Amerikaans softwarebedrijf dat oplossingen bouwt voor de marketingsector. Met de overname is een bedrag van 480 miljoen dollar gemoeid.

IBM steekt niet onder stoelen of banken dat het op een hoop cash zit. Zo gaf het bedrijf onlangs nog te kennen dat het tegen 2015 niet minder dan 20 miljard dollar wil besteden aan overnames.

De voorbije maanden voegde Big Blue met CoreMetrics en vooral met Sterling Commerce al twee belangrijke softwarebedrijven toe aan zijn analytics portfolio, en dankzij de overname van Unica haalt IBM belangrijke marketingklanten als Best Buy, eBay en Starwood binnen. Unica biedt zowel traditionele als on demand producten aan.

IBM betaalt 21 dollar in cash per Unica-aandeel. Het bedrijf oppert dat het de software vooral wil gebruiken om consumentengedrag beter te kunnen voorspellen.

IBM heeft aangekondigd dat het Unica overneemt, een Amerikaans softwarebedrijf dat oplossingen bouwt voor de marketingsector. Met de overname is een bedrag van 480 miljoen dollar gemoeid.IBM steekt niet onder stoelen of banken dat het op een hoop cash zit. Zo gaf het bedrijf onlangs nog te kennen dat het tegen 2015 niet minder dan 20 miljard dollar wil besteden aan overnames.De voorbije maanden voegde Big Blue met CoreMetrics en vooral met Sterling Commerce al twee belangrijke softwarebedrijven toe aan zijn analytics portfolio, en dankzij de overname van Unica haalt IBM belangrijke marketingklanten als Best Buy, eBay en Starwood binnen. Unica biedt zowel traditionele als on demand producten aan.IBM betaalt 21 dollar in cash per Unica-aandeel. Het bedrijf oppert dat het de software vooral wil gebruiken om consumentengedrag beter te kunnen voorspellen.