'PureSystems', zo heten de pas gelanceerde 'geïntegreerde systemen' van IBM. Ze zijn, aldus Big Blue, het resultaat van 2 miljard dollar aan r&d-investeringen en overnames in de afgelopen 4 jaar. Doel is naar eigen zeggen om de eenvoud en het plug&play-gehalte van de smartphonewereld naar het datacenter te brengen

PureSystems zijn een soort van bouwblokken voor datacenters. Ze integreren server-, netwerk- en opslagfunctionaliteiten in één fysiek systeem. Volgens IBM zou het drie keer sneller geïnstalleerd kunnen worden en veel gemakkelijker te onderhouden zijn. Het systeembeheer neemt, aldus nog de it-reus, de helft minder tijd in beslag. De kans op systeemuitval zou "met 98 procent verminderd" worden. PureSystems ondersteunen verschillende architecturen, besturingssystemen en hypervisors. Ook een snelle link met 'de cloud' is uiteraard voorzien.

Op softwarevlak is er ook een vergelijking mogelijk met de smartphonewereld. IBM werkt binnen PureSystems met wat het 'patronen' noemt. Die automatiseren configuraties, implementaties en upgrades. Er is ook een soort 'app store', PureCentre, waarin applicaties worden aangeboden van externe softwarebedrijven.

IBM lijkt op het eerste zicht met zijn geïntegreerde systemen vooral te concurreren met pakweg een HP met zijn 'Converged' -aanbod of Oracle met zijn 'Exa'-aanbod. Toch beweert het bedrijf stellig met PureSystems qua integratie nog een stap verder te zetten dan de al bestaande appliances of gebundelde aanbiedingen van concurrenten.

'PureSystems', zo heten de pas gelanceerde 'geïntegreerde systemen' van IBM. Ze zijn, aldus Big Blue, het resultaat van 2 miljard dollar aan r&d-investeringen en overnames in de afgelopen 4 jaar. Doel is naar eigen zeggen om de eenvoud en het plug&play-gehalte van de smartphonewereld naar het datacenter te brengen PureSystems zijn een soort van bouwblokken voor datacenters. Ze integreren server-, netwerk- en opslagfunctionaliteiten in één fysiek systeem. Volgens IBM zou het drie keer sneller geïnstalleerd kunnen worden en veel gemakkelijker te onderhouden zijn. Het systeembeheer neemt, aldus nog de it-reus, de helft minder tijd in beslag. De kans op systeemuitval zou "met 98 procent verminderd" worden. PureSystems ondersteunen verschillende architecturen, besturingssystemen en hypervisors. Ook een snelle link met 'de cloud' is uiteraard voorzien. Op softwarevlak is er ook een vergelijking mogelijk met de smartphonewereld. IBM werkt binnen PureSystems met wat het 'patronen' noemt. Die automatiseren configuraties, implementaties en upgrades. Er is ook een soort 'app store', PureCentre, waarin applicaties worden aangeboden van externe softwarebedrijven. IBM lijkt op het eerste zicht met zijn geïntegreerde systemen vooral te concurreren met pakweg een HP met zijn 'Converged' -aanbod of Oracle met zijn 'Exa'-aanbod. Toch beweert het bedrijf stellig met PureSystems qua integratie nog een stap verder te zetten dan de al bestaande appliances of gebundelde aanbiedingen van concurrenten.