Die extra kick in het werk als persoon, als bedrijf, als maatschappij, dank zij de nieuwe 'collababorative' mogelijkheden, dat was IBM's thema voor zijn Connect 2014 event in Orlando.

'Energizing life's work', zo vatte IBM de nieuwe mogelijkheden van 'collaborative' en 'human resources' middelen en diensten samen op zijn Connect 2014. Vier basiselementen komen dit jaar hierin samen, en die verrassen niet: 'mobile', 'big data', 'cloud' en 'social'. Tijdens de presentaies ging het erom dat met de samenwerkingsmiddelen de werknemers die extra 'kick' zouden hebben om hun job beter en met meer vuur te doen, wat de klant weer ten goede komt, die vervolgens een grotere bonding met het bedrijf opbouwt - onderhand klassieke argumenten, onderbouwd met voorbeelden van onder meer Pepsico en hun Pep.net. En waarbij nu ook meer aandacht wordt besteed aan de broodnodige omkadering naar de gebruikers toe, om dergelijke middelen makkelijker (en met minder weerstand) ingang te laten vinden - een welcome ontwikkeling.

Duidelijk een editie waarin niet alleen over producten, maar ook over de bijkomende aspecten van collaboratieve, sociale communicatie en HR projecten wordt gesproken en zelfs gediscussieerd (zoals wat mag en kan in Europa).

Nieuw van IBMNa aankondigingen over investeringen in de cloud en in zijn cognitieve divisie Watson, pakte IBM op deze Connect ook uit met nieuwe producten en diensten die de vruchten van die investeringen zullen plukken. De meeste aandacht en enthousiasme was weggelegd voor Mail next, dat binnen een bedrijf het beste van de klassieke e-mail met het interessante van sociale samenwerking moet mengen. Voorzien van alles om conform de 'governance' eisen van communicatie binnen bedrijven te zijn, is het tevens cloud gesteund om nooit op apegapen te liggen. Onder de Connections naam vallen nu ook Chat en Meeting, en zijn er cloud,api's beschikbaar voor IBM Connections. En dank zij SoftLayer kunnen Domino toepassingen nu ook in de cloud. Interessant was ook de aankondiging van Actiance, dat zijn het product Alcatraz voorstelde, voor 'governance'-conforme archivering in de cloud.

Bij het HR-gebeuren was de hoofdrol weggelegd voor de Kenexa Talent 'acquisition & management' suite, voor wat een meer datagesteund talentbeheer moet zijn. Andere producten op dit gebied betroffen Social Learning en Survey Advantage On Cloud. De producten zouden even snel in Europa, als in de VS en de rest van de wereld beschikbaar komen, aldus Uffe Sorensen, IBM's Europese verantwoordelijke voor de collaboration en cloud oplossingen in de Software Group.

Die extra kick in het werk als persoon, als bedrijf, als maatschappij, dank zij de nieuwe 'collababorative' mogelijkheden, dat was IBM's thema voor zijn Connect 2014 event in Orlando. 'Energizing life's work', zo vatte IBM de nieuwe mogelijkheden van 'collaborative' en 'human resources' middelen en diensten samen op zijn Connect 2014. Vier basiselementen komen dit jaar hierin samen, en die verrassen niet: 'mobile', 'big data', 'cloud' en 'social'. Tijdens de presentaies ging het erom dat met de samenwerkingsmiddelen de werknemers die extra 'kick' zouden hebben om hun job beter en met meer vuur te doen, wat de klant weer ten goede komt, die vervolgens een grotere bonding met het bedrijf opbouwt - onderhand klassieke argumenten, onderbouwd met voorbeelden van onder meer Pepsico en hun Pep.net. En waarbij nu ook meer aandacht wordt besteed aan de broodnodige omkadering naar de gebruikers toe, om dergelijke middelen makkelijker (en met minder weerstand) ingang te laten vinden - een welcome ontwikkeling. Duidelijk een editie waarin niet alleen over producten, maar ook over de bijkomende aspecten van collaboratieve, sociale communicatie en HR projecten wordt gesproken en zelfs gediscussieerd (zoals wat mag en kan in Europa). Nieuw van IBMNa aankondigingen over investeringen in de cloud en in zijn cognitieve divisie Watson, pakte IBM op deze Connect ook uit met nieuwe producten en diensten die de vruchten van die investeringen zullen plukken. De meeste aandacht en enthousiasme was weggelegd voor Mail next, dat binnen een bedrijf het beste van de klassieke e-mail met het interessante van sociale samenwerking moet mengen. Voorzien van alles om conform de 'governance' eisen van communicatie binnen bedrijven te zijn, is het tevens cloud gesteund om nooit op apegapen te liggen. Onder de Connections naam vallen nu ook Chat en Meeting, en zijn er cloud,api's beschikbaar voor IBM Connections. En dank zij SoftLayer kunnen Domino toepassingen nu ook in de cloud. Interessant was ook de aankondiging van Actiance, dat zijn het product Alcatraz voorstelde, voor 'governance'-conforme archivering in de cloud. Bij het HR-gebeuren was de hoofdrol weggelegd voor de Kenexa Talent 'acquisition & management' suite, voor wat een meer datagesteund talentbeheer moet zijn. Andere producten op dit gebied betroffen Social Learning en Survey Advantage On Cloud. De producten zouden even snel in Europa, als in de VS en de rest van de wereld beschikbaar komen, aldus Uffe Sorensen, IBM's Europese verantwoordelijke voor de collaboration en cloud oplossingen in de Software Group.