IBM neemt voor 387 miljoen dollar Algorithmics over, leverancier van software voor analyse en risicomanagement die door financiële instellingen wordt gebruikt. i2, leverancier van software voor business analytics en criminaliteitsonderzoek, wordt voor een onbekend bedrag binnengehaald. Het Canadese softwarebedrijf Algorithmics levert zijn software voor risicorapportage-oplossingen aan banken en beurshandelaren, zoals hedgefondsen. Met de software kan een zwak risicobeheer worden voorkomen. Alle negenhonderd werknemers van Algorithmics worden onderdeel van IBM's softwaregroep. Algorithmics-software wordt gecombineerd IBM's analytics-softwareportfolio.

i2 i2 wordt ook een onderdeel van de IBM's softwaregroep. i2 heeft wereldwijd 4.500 klanten in 150 landen. De software van i2 wordt onder andere gebruikt door banken, de defensie-industrie, verzekeringsmaatschappijen, opsporingsdiensten en de retail. IBM en i2 werken al langer samen. Zo verkoopt i2 IBM's Websphere-software aan zijn klanten.

I.s.m. Computable

IBM neemt voor 387 miljoen dollar Algorithmics over, leverancier van software voor analyse en risicomanagement die door financiële instellingen wordt gebruikt. i2, leverancier van software voor business analytics en criminaliteitsonderzoek, wordt voor een onbekend bedrag binnengehaald. Het Canadese softwarebedrijf Algorithmics levert zijn software voor risicorapportage-oplossingen aan banken en beurshandelaren, zoals hedgefondsen. Met de software kan een zwak risicobeheer worden voorkomen. Alle negenhonderd werknemers van Algorithmics worden onderdeel van IBM's softwaregroep. Algorithmics-software wordt gecombineerd IBM's analytics-softwareportfolio. i2 i2 wordt ook een onderdeel van de IBM's softwaregroep. i2 heeft wereldwijd 4.500 klanten in 150 landen. De software van i2 wordt onder andere gebruikt door banken, de defensie-industrie, verzekeringsmaatschappijen, opsporingsdiensten en de retail. IBM en i2 werken al langer samen. Zo verkoopt i2 IBM's Websphere-software aan zijn klanten.I.s.m. Computable