IBM heeft voor een onbekend bedrag Datacap overgenomen. Dat is een leverancier van software voor enterprise content management (ECM).

Datacap is gespecialiseerd in data- en documentopname. De software helpt organisaties te voldoen aan regels voor informatiebeheer, zoals HIPAA en Sarbanes-Oxley.

De softwareproducten van Datacap zijn ontworpen voor het vastleggen van ongestructureerde gegevens, met inbegrip van afbeeldingen, documenten en formulieren, zoals medische vorderingen, belasting aangiften, en facturen en verzendingsdocumenten. De software digitaliseert papieren documenten en elektronische versies daarvan, inclusief jpeg- en gif-afbeeldingen en powerpointpresentaties.

80 procent van alle nieuwe gegevens die worden gegenereerd door bedrijven is in de vorm van ongestructureerde informatie, aldus IBM. De producten zijn met name gericht op papier-intensieve sectoren zoals gezondheidszorg, verzekeringen, overheid en financiën.

Datacap wordt geïntegreerd in IBM's ECM-onderdeel binnen de IBM Software Group. Datacaps algemeen directeur Scott Blau wordt directeur van dit onderdeel.

In samenwerking met Computable

IBM heeft voor een onbekend bedrag Datacap overgenomen. Dat is een leverancier van software voor enterprise content management (ECM). Datacap is gespecialiseerd in data- en documentopname. De software helpt organisaties te voldoen aan regels voor informatiebeheer, zoals HIPAA en Sarbanes-Oxley. De softwareproducten van Datacap zijn ontworpen voor het vastleggen van ongestructureerde gegevens, met inbegrip van afbeeldingen, documenten en formulieren, zoals medische vorderingen, belasting aangiften, en facturen en verzendingsdocumenten. De software digitaliseert papieren documenten en elektronische versies daarvan, inclusief jpeg- en gif-afbeeldingen en powerpointpresentaties. 80 procent van alle nieuwe gegevens die worden gegenereerd door bedrijven is in de vorm van ongestructureerde informatie, aldus IBM. De producten zijn met name gericht op papier-intensieve sectoren zoals gezondheidszorg, verzekeringen, overheid en financiën. Datacap wordt geïntegreerd in IBM's ECM-onderdeel binnen de IBM Software Group. Datacaps algemeen directeur Scott Blau wordt directeur van dit onderdeel. In samenwerking met Computable