Met Watson Virtual agent kunnen bedrijven hun eigen chatbot bouwen in de cloud. Die bot moet gewone (Engelse) mensentaal interpreteren en gebruikers van antwoord dienen. IBM voorziet vooraf getrainde bots (afhankelijk van de sector), maar de bedoeling is dat de pratende machine ook kan getraind worden, ook door mensen zonder technische achtergrond.

Chatbots zijn niet nieuw, ook niet bij IBM, maar worden het laatste jaar wel meer ingezet, onder meer in Facebook chat en Skype kan je zo praten met bots. Onder meer Microsoft stelde eerder dit jaar al vergelijkbare technologie voor om bots te ontwikkelen.

Gelijk met de aankondiging laat IBM weten dat onder meer Staples, Autodesk en The Weather Company (dat werd overgenomen door IBM) al bots hebben ontwikkeld op basis van Watson-technologie.

Met Watson Virtual agent kunnen bedrijven hun eigen chatbot bouwen in de cloud. Die bot moet gewone (Engelse) mensentaal interpreteren en gebruikers van antwoord dienen. IBM voorziet vooraf getrainde bots (afhankelijk van de sector), maar de bedoeling is dat de pratende machine ook kan getraind worden, ook door mensen zonder technische achtergrond.Chatbots zijn niet nieuw, ook niet bij IBM, maar worden het laatste jaar wel meer ingezet, onder meer in Facebook chat en Skype kan je zo praten met bots. Onder meer Microsoft stelde eerder dit jaar al vergelijkbare technologie voor om bots te ontwikkelen.Gelijk met de aankondiging laat IBM weten dat onder meer Staples, Autodesk en The Weather Company (dat werd overgenomen door IBM) al bots hebben ontwikkeld op basis van Watson-technologie.