IBM heeft de belangrijkste loten in de wacht gesleept van het omvangrijke Europese ITSM2-raamcontract. Die deal behelst het it-dienstenbeheer voor de applicaties en systemen van het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie van de Europese Commissie.

IBM won het eerste en grootste perceel van de aanbesteding, goed voor een geraamde waarde van maar liefst 142,6 miljoen euro. In consortium met Sword en Intrasoft rijfde IBM ook het tweede perceel binnen, goed voor 27,7 miljoen euro. IBM en co moeten de operaties en kwaliteit van de it-dienstverlening in de 27 lidstaten verbeteren. Het gaat onder meer over applicatiebeheer, de bouw van een datacenter en het draaiende houden van een pan-Europese messaginginfrastructuur. Het uiteindelijke doel is een uniformer beheer van de Europese douaneunie en daardoor een effectievere strijd tegen douane- en belastingfraude.

Het consortium van PriceWaterhouseCoopers (EU Services EESV Belgium), Trasys België en Steria won overigens het derde perceel, ter waarde van zo'n 17,6 miljoen euro. De drie bedrijven moeten advies geven rond de it-architectuur, beheer, controle en verbetering van diensten, veranderingsmanagement en benchmarking.

Het vorige ITSM-contract was in handen van een consortium van Unisys België, het voormalige Siemens Business Services en Bull. Die overeenkomst werd begin dit jaar, afwachting van de nieuwe aanbesteding, nog verlengd tot 2013.

IBM heeft de belangrijkste loten in de wacht gesleept van het omvangrijke Europese ITSM2-raamcontract. Die deal behelst het it-dienstenbeheer voor de applicaties en systemen van het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie van de Europese Commissie. IBM won het eerste en grootste perceel van de aanbesteding, goed voor een geraamde waarde van maar liefst 142,6 miljoen euro. In consortium met Sword en Intrasoft rijfde IBM ook het tweede perceel binnen, goed voor 27,7 miljoen euro. IBM en co moeten de operaties en kwaliteit van de it-dienstverlening in de 27 lidstaten verbeteren. Het gaat onder meer over applicatiebeheer, de bouw van een datacenter en het draaiende houden van een pan-Europese messaginginfrastructuur. Het uiteindelijke doel is een uniformer beheer van de Europese douaneunie en daardoor een effectievere strijd tegen douane- en belastingfraude. Het consortium van PriceWaterhouseCoopers (EU Services EESV Belgium), Trasys België en Steria won overigens het derde perceel, ter waarde van zo'n 17,6 miljoen euro. De drie bedrijven moeten advies geven rond de it-architectuur, beheer, controle en verbetering van diensten, veranderingsmanagement en benchmarking. Het vorige ITSM-contract was in handen van een consortium van Unisys België, het voormalige Siemens Business Services en Bull. Die overeenkomst werd begin dit jaar, afwachting van de nieuwe aanbesteding, nog verlengd tot 2013.