IBM lijkt Cisco te straffen voor het besluit zelf servers te verkopen. Amerikaanse bronnen zeggen dat IBM deze maand een strategisch partnerschap met Brocade zal aankondigen rond de verkoop van ethernet switches en routers.

Big Blue verkocht al storageproducten van Brocade maar gaat nu ook switches en routers doorverkopen. Die worden gemaakt door Foundry Networks, dat eind vorig jaar werd overgenomen door Brocade.

IBM wil zijn klanten een alternatief bieden voor de switches en routers van Cisco, nu het Californische bedrijf besloten heeft zelf servers te verkopen. "Cisco heeft in feite de oorlog verklaard aan IBM en HP", zegt Brian Marshall, analist bij BroadPoint AmTech. "Nu slaan IBM en HP terug door Cisco aan te vallen op zijn sterkste punt: ethernet."

Toen het nieuws over de mogelijke intensivering van de samenwerking met IBM naar buiten kwam, steeg het aandeel van Brocade direct bijna tien procent in waarde.

In samenwerking met CRN/Channelweb

IBM lijkt Cisco te straffen voor het besluit zelf servers te verkopen. Amerikaanse bronnen zeggen dat IBM deze maand een strategisch partnerschap met Brocade zal aankondigen rond de verkoop van ethernet switches en routers. Big Blue verkocht al storageproducten van Brocade maar gaat nu ook switches en routers doorverkopen. Die worden gemaakt door Foundry Networks, dat eind vorig jaar werd overgenomen door Brocade. IBM wil zijn klanten een alternatief bieden voor de switches en routers van Cisco, nu het Californische bedrijf besloten heeft zelf servers te verkopen. "Cisco heeft in feite de oorlog verklaard aan IBM en HP", zegt Brian Marshall, analist bij BroadPoint AmTech. "Nu slaan IBM en HP terug door Cisco aan te vallen op zijn sterkste punt: ethernet." Toen het nieuws over de mogelijke intensivering van de samenwerking met IBM naar buiten kwam, steeg het aandeel van Brocade direct bijna tien procent in waarde. In samenwerking met CRN/Channelweb