IBM verhuist de productie van kleine en midelgrote servers van Dublin naar het Chinese Shenzhen, dichter bij leveranciers en klanten.

In Dublin verdwijnen 190 banen wanneer IBM tegen maart 2011 de productie van kleine en middelgrote servers verlegt naar het Chinese Shenzhen. Op die manier wil IBM dichter zijn bij zijn klanten en leveranciers en daarnaast kosten besparen. Eerder dit jaar had IBM ook al de productie van top-end-servers (zoals de z servers) vanuit Europa naar Singapore verlegd. De transportkosten van dergelijke afgewerkte systemen naar klanten in de emea-zone wegen immers niet op tegen de voordelen van lagere loonkosten.

Met het vertrek van de serverproductie uit de Mulhuddart-site bij Dublin heeft IBM geen productie van systemen meer in Ierland. Wel breidt het bedrijf daar zijn activiteiten uit op het gebied van software en services, met al in 2008 een eerste centrum voor 'cloud computing'-diensten. Eerder dit jaar zocht het bedrijf tevens 200 personen voor een nieuw 'Smarter Planet'-centrum, waar onderzoek naar het beheer van steden wordt verricht, evenals een honderdtal personen voor zijn softwarelabo's in Ierland. Voor de werknemers in de productie-afdeling wordt een alternatieve baan gezocht, of voorzien in een afscheidspremie.

IBM verhuist de productie van kleine en midelgrote servers van Dublin naar het Chinese Shenzhen, dichter bij leveranciers en klanten. In Dublin verdwijnen 190 banen wanneer IBM tegen maart 2011 de productie van kleine en middelgrote servers verlegt naar het Chinese Shenzhen. Op die manier wil IBM dichter zijn bij zijn klanten en leveranciers en daarnaast kosten besparen. Eerder dit jaar had IBM ook al de productie van top-end-servers (zoals de z servers) vanuit Europa naar Singapore verlegd. De transportkosten van dergelijke afgewerkte systemen naar klanten in de emea-zone wegen immers niet op tegen de voordelen van lagere loonkosten. Met het vertrek van de serverproductie uit de Mulhuddart-site bij Dublin heeft IBM geen productie van systemen meer in Ierland. Wel breidt het bedrijf daar zijn activiteiten uit op het gebied van software en services, met al in 2008 een eerste centrum voor 'cloud computing'-diensten. Eerder dit jaar zocht het bedrijf tevens 200 personen voor een nieuw 'Smarter Planet'-centrum, waar onderzoek naar het beheer van steden wordt verricht, evenals een honderdtal personen voor zijn softwarelabo's in Ierland. Voor de werknemers in de productie-afdeling wordt een alternatieve baan gezocht, of voorzien in een afscheidspremie.