IBM sloot de meetperiode af met een omzet van 18 miljard dollar. Dat betekende een daling van 3,9 procent op jaarbasis. De overname van RedHat werd onlangs afgerond. Marktkenners hielden rekening met een omzetstijging, omdat de resultaten van Red Hat voor het eerst werden meegenomen in de cijfers.

De techreus betaalde bijna 34 miljard dollar voor Red Hat. Met de aankoop wil IBM juist zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. Red Hat voegde de voorbije maanden 371 miljoen dollar toe aan de aangepaste omzet. Dat was meer dan de 350 miljoen dollar waar IBM zelf van uitging. De clouddivisie van IBM zag de omzet met 11 procent stijgen tot 5 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder. Evengoed was dit resultaat iets beter dan voorzien.

IBM sloot de meetperiode af met een omzet van 18 miljard dollar. Dat betekende een daling van 3,9 procent op jaarbasis. De overname van RedHat werd onlangs afgerond. Marktkenners hielden rekening met een omzetstijging, omdat de resultaten van Red Hat voor het eerst werden meegenomen in de cijfers.De techreus betaalde bijna 34 miljard dollar voor Red Hat. Met de aankoop wil IBM juist zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. Red Hat voegde de voorbije maanden 371 miljoen dollar toe aan de aangepaste omzet. Dat was meer dan de 350 miljoen dollar waar IBM zelf van uitging. De clouddivisie van IBM zag de omzet met 11 procent stijgen tot 5 miljard dollar.De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder. Evengoed was dit resultaat iets beter dan voorzien.