Lenovo betaalt ongeveer twee miljard dollar plus aandelen voor de low end serverbusiness (X86) van IBM. Daarmee bevestigen beide bedrijven geruchten die al even rondgingen.
Ondanks de verkoop neemt IBM zich voor om zijn softwareportfolio voor Windows en Linux te blijven ontwikkelen. Ook sluiten Lenovo en IBM een resellerovereenomst voor IBM's opslagsystemen en software.

De deal wordt volgens Reuters gewaardeerd op 2,3 miljard dollar. 2,07 miljard dollar wordt betaald, de rest gebeurt in een aandelenruil. Op hr-vlak zal Lenovo 7.500 mensen van IBM overnemen.

Het gaat hoofdzakelijk over de X-86 servers. Toestellen die eerder low end zijn en geen al te hoge marge opleveren voor IBM. Mogelijk kan Lenovo die marge wel opkrikken en er voor zichzelf een meer winstgevende business van maken.

Echt verrassend is de deal niet. In april vorig jaar schreven we al dat Lenovo aasde op de serverafdeling van IBM. Toen werd een overnamebedrag van 2,5 miljard dollar tot 4,5 miljard dollar genoemd. Lenovo komt er dus relatief goedkoop vanaf. Ook vlak voor de resultaten van IBM eerder deze week dook het gerucht op dat de serverafdeling zou verkocht worden.

Het is niet de eerste keer dat IBM een van zijn afdelingen verkoopt aan Lenovo. Eind 2004 kocht het bedrijf al de PC-afdeling van Big Blue. Toen werd er 1,25 miljard dollar betaald voor de afdeling.

Update 12 uur:IBM laat weten dat de overname nog niet definitief is. Er zijn duidelijke intenties tussen beide partijen maar onder meer het regulatorische aspect moet nog afgesloten worden. Vermoedelijk zal dat later deze namiddag afgerond zijn. Welke impact de overname heeft op mensen in België is momenteel nog niet bekend.

Lenovo betaalt ongeveer twee miljard dollar plus aandelen voor de low end serverbusiness (X86) van IBM. Daarmee bevestigen beide bedrijven geruchten die al even rondgingen. Ondanks de verkoop neemt IBM zich voor om zijn softwareportfolio voor Windows en Linux te blijven ontwikkelen. Ook sluiten Lenovo en IBM een resellerovereenomst voor IBM's opslagsystemen en software. De deal wordt volgens Reuters gewaardeerd op 2,3 miljard dollar. 2,07 miljard dollar wordt betaald, de rest gebeurt in een aandelenruil. Op hr-vlak zal Lenovo 7.500 mensen van IBM overnemen. Het gaat hoofdzakelijk over de X-86 servers. Toestellen die eerder low end zijn en geen al te hoge marge opleveren voor IBM. Mogelijk kan Lenovo die marge wel opkrikken en er voor zichzelf een meer winstgevende business van maken. Echt verrassend is de deal niet. In april vorig jaar schreven we al dat Lenovo aasde op de serverafdeling van IBM. Toen werd een overnamebedrag van 2,5 miljard dollar tot 4,5 miljard dollar genoemd. Lenovo komt er dus relatief goedkoop vanaf. Ook vlak voor de resultaten van IBM eerder deze week dook het gerucht op dat de serverafdeling zou verkocht worden. Het is niet de eerste keer dat IBM een van zijn afdelingen verkoopt aan Lenovo. Eind 2004 kocht het bedrijf al de PC-afdeling van Big Blue. Toen werd er 1,25 miljard dollar betaald voor de afdeling. Update 12 uur:IBM laat weten dat de overname nog niet definitief is. Er zijn duidelijke intenties tussen beide partijen maar onder meer het regulatorische aspect moet nog afgesloten worden. Vermoedelijk zal dat later deze namiddag afgerond zijn. Welke impact de overname heeft op mensen in België is momenteel nog niet bekend.