IBM zet al enkele jaren volop in op de cloud. Met de verkoop van een zevental producten kan het haar oudere softwarebusiness afslanken. HCL kan op haar beurt met de overname beter concurreren met spelers als TCS en Infosys.

In totaal gaat het om zeven producten waaronder BigFix (secure device management), Unica (marketing automation software), Connections (workstream collaboration), Appscan (secure application development), Commerce (onmichannel e-commerce), Poral (on premise digital experience) en Notes & Domino (email en low-code rapid application development).

De overname zal midden 2019 worden afgerond en zou binnen een tweetal jaar voor 650 miljoen dollar aan extra omzet moeten zorgen voor HCL, dat momenteel een jaaromzet van 7,16 miljard dollar haalt. HCL opende overigens pas nog een kantoor in Gent.

Al heeft Reuters wel vragen bij het voordeel voor HCL. Zo heeft de Indische IT-reus al partnerschappen met IBM voor vijf van de zeven producten. Analist Sudheer Guntupalli van Ambit Capital zegt tegenover het persbureau dat het HCL op lange termijn weinig zal opleveren en dat de overname weinig voordeel biedt ten opzichte van het huidige partnerschap.

IBM zet al enkele jaren volop in op de cloud. Met de verkoop van een zevental producten kan het haar oudere softwarebusiness afslanken. HCL kan op haar beurt met de overname beter concurreren met spelers als TCS en Infosys.In totaal gaat het om zeven producten waaronder BigFix (secure device management), Unica (marketing automation software), Connections (workstream collaboration), Appscan (secure application development), Commerce (onmichannel e-commerce), Poral (on premise digital experience) en Notes & Domino (email en low-code rapid application development).De overname zal midden 2019 worden afgerond en zou binnen een tweetal jaar voor 650 miljoen dollar aan extra omzet moeten zorgen voor HCL, dat momenteel een jaaromzet van 7,16 miljard dollar haalt. HCL opende overigens pas nog een kantoor in Gent.Al heeft Reuters wel vragen bij het voordeel voor HCL. Zo heeft de Indische IT-reus al partnerschappen met IBM voor vijf van de zeven producten. Analist Sudheer Guntupalli van Ambit Capital zegt tegenover het persbureau dat het HCL op lange termijn weinig zal opleveren en dat de overname weinig voordeel biedt ten opzichte van het huidige partnerschap.