IBM is volgens bronnen van de Financial Times op zoek naar een koper voor zijn halfgeleideractiviteiten, de fabrieken die computerchips maken. IBM verkocht vorige week nog zijn X86-serverafdeling aan Lenovo en verkocht een hoop patenten aan Twitter. Ook gaan er geruchten over een verkoop van de SDN-afdeling. Het is dus niet uitgesloten dat het bedrijf nog meer activiteiten afstoot in ruil voor een flinke financiële verloning.

In het verleden maakte Big Blue onder meer chips voor Sony en Microsoft, maar zij hebben intussen voor AMD gekozen als vaste leverancier. Wel levert het nog steeds de processors voor de Wii van Nintendo, maar die console is vandaag niet bepaald het paradepaardje van de gamingindustrie.

IBM zelf geeft zoals gewoonlijk geen commentaar op geruchten.

IBM is volgens bronnen van de Financial Times op zoek naar een koper voor zijn halfgeleideractiviteiten, de fabrieken die computerchips maken. IBM verkocht vorige week nog zijn X86-serverafdeling aan Lenovo en verkocht een hoop patenten aan Twitter. Ook gaan er geruchten over een verkoop van de SDN-afdeling. Het is dus niet uitgesloten dat het bedrijf nog meer activiteiten afstoot in ruil voor een flinke financiële verloning. In het verleden maakte Big Blue onder meer chips voor Sony en Microsoft, maar zij hebben intussen voor AMD gekozen als vaste leverancier. Wel levert het nog steeds de processors voor de Wii van Nintendo, maar die console is vandaag niet bepaald het paradepaardje van de gamingindustrie. IBM zelf geeft zoals gewoonlijk geen commentaar op geruchten.