Amper enkele dagen nadat IBM zijn X86 serverafdeling verkoopt duikt het gerucht op dat het ook software defined networking van de hand wil doen. De markt voor SDN wordt geschat op zo'n 3,5 miljard dollar. Maar dat kan binnen enkele jaren uitgroeien tot een veelvoud. IBM zelf zou zo'n miljard dollar van zijn eigen afdeling verwachten.

Bronnen van Re/code zeggen dat Big Blue over de verkoop al gesprekken voerde met Dell, HP, Cisco, Juniper Networks en Fujitsu. Officieel geeft geen van de partijen, inclusief IBM commentaar op het bericht.

Ondanks het potentiëel van SDN zou IBM zich vooral willen focussen op cloud computing (onder meer met de overname van Softlayer) en intelligente systemen zoals Watson.

Deze week nog maakte Cisco bekend dat het SDN-mogelijkheden over het hele netwerk wil doortrekken. Vooralsnog was dat vooral beperkt tot het datacenter. Midden 2012 nam VMware de start-up Nicira over voor 1,26 miljard dollar en later dat jaar werd Contrail Systems eigendom van Juniper Ook deze specialiseren zich in het virtualiseren van netwerken.

Amper enkele dagen nadat IBM zijn X86 serverafdeling verkoopt duikt het gerucht op dat het ook software defined networking van de hand wil doen. De markt voor SDN wordt geschat op zo'n 3,5 miljard dollar. Maar dat kan binnen enkele jaren uitgroeien tot een veelvoud. IBM zelf zou zo'n miljard dollar van zijn eigen afdeling verwachten. Bronnen van Re/code zeggen dat Big Blue over de verkoop al gesprekken voerde met Dell, HP, Cisco, Juniper Networks en Fujitsu. Officieel geeft geen van de partijen, inclusief IBM commentaar op het bericht. Ondanks het potentiëel van SDN zou IBM zich vooral willen focussen op cloud computing (onder meer met de overname van Softlayer) en intelligente systemen zoals Watson. Deze week nog maakte Cisco bekend dat het SDN-mogelijkheden over het hele netwerk wil doortrekken. Vooralsnog was dat vooral beperkt tot het datacenter. Midden 2012 nam VMware de start-up Nicira over voor 1,26 miljard dollar en later dat jaar werd Contrail Systems eigendom van Juniper Ook deze specialiseren zich in het virtualiseren van netwerken.