Activist-investeerder Carl Icahn doet een nieuwe poging om de buyout door Michael Dell tegen te houden. Tegelijk vergroot hij zijn eigen belang in het bedrijf.

Als de aandeelhouders het aanbod van oprichter Michael Dell, om het bedrijf voor 13,65 dollar per aandeel op te kopen, wegstemmen, dan belooft Icahn tot 62 procent van de aandelen voor 14 dollar per stuk op te kopen.

Tegelijk maken hij en partner Southeastern Asset Management bekend dat Icahn de helft van de aandelen van de investeringsmaatschappij overneemt. Volgens de Wall Street Journal bezit Icahn daardoor nu 8,7 procent van het bedrijf.

De vraag blijft of de aandeelhouders Icahn zullen volgen. Zij moeten op 18 juli stemmen over het aanbod van Michael Dell, maar een onafhankelijk comité binnen Dell liet recent nog weten dat de buyout van de oprichter het beste aanbod is en dat de beloftes van Icahn niet financiëel waterdicht zijn.

Activist-investeerder Carl Icahn doet een nieuwe poging om de buyout door Michael Dell tegen te houden. Tegelijk vergroot hij zijn eigen belang in het bedrijf. Als de aandeelhouders het aanbod van oprichter Michael Dell, om het bedrijf voor 13,65 dollar per aandeel op te kopen, wegstemmen, dan belooft Icahn tot 62 procent van de aandelen voor 14 dollar per stuk op te kopen. Tegelijk maken hij en partner Southeastern Asset Management bekend dat Icahn de helft van de aandelen van de investeringsmaatschappij overneemt. Volgens de Wall Street Journal bezit Icahn daardoor nu 8,7 procent van het bedrijf. De vraag blijft of de aandeelhouders Icahn zullen volgen. Zij moeten op 18 juli stemmen over het aanbod van Michael Dell, maar een onafhankelijk comité binnen Dell liet recent nog weten dat de buyout van de oprichter het beste aanbod is en dat de beloftes van Icahn niet financiëel waterdicht zijn.