Het Limburgse ict-consultingbedrijf Icasa Group neemt streekgenoot LSA over. Daardoor ontstaat een bedrijf van 125 mensen en een omzet van ruim 10 miljoen euro.

Icasa Group, dat in 1990 werd opgericht door huidig ceo Rudi Bollen, steunt op 3 grote pilaren: ict-consulting en sourcing, business consulting en accounting. Icasa had voor de overname zowat 100 mensen in huis in vestigingen in Diepenbeek (bij Hasselt) en Zaventem. Het bedrijf kan referenties voorleggen als Belgacom, Mercator Verzekeringen, Philips en Siemens.

LSA, uit Zutendaal (bij Genk) is naar eigen zeggen één van de oudste softwarehuizen in België met 1980 (!) als geboortedatum. Jean Lathouwers is er zaakvoerder. De firma bouwt softwarepakketten voor tankstations en petroleumaanbieders, naast op Microsoft Navision gebasaarde erp-oplossingen.

Beide bedrijven samen zijn goed voor een omzet van 10 miljoen euro met 125 mensen. Lathouwers blijft nog "enige tijd" aan boord als commercieel vertegenwoordiger van de producten van LSA. Rudi Bollen blijft aan als ceo en zal er voor zorgen dat de softwareproducten van LSA geïnternationaliseerd worden. Volgens beide bedrijven is de continuïteit voor klanten en personeel gegarandeerd.

Het Limburgse ict-consultingbedrijf Icasa Group neemt streekgenoot LSA over. Daardoor ontstaat een bedrijf van 125 mensen en een omzet van ruim 10 miljoen euro. Icasa Group, dat in 1990 werd opgericht door huidig ceo Rudi Bollen, steunt op 3 grote pilaren: ict-consulting en sourcing, business consulting en accounting. Icasa had voor de overname zowat 100 mensen in huis in vestigingen in Diepenbeek (bij Hasselt) en Zaventem. Het bedrijf kan referenties voorleggen als Belgacom, Mercator Verzekeringen, Philips en Siemens. LSA, uit Zutendaal (bij Genk) is naar eigen zeggen één van de oudste softwarehuizen in België met 1980 (!) als geboortedatum. Jean Lathouwers is er zaakvoerder. De firma bouwt softwarepakketten voor tankstations en petroleumaanbieders, naast op Microsoft Navision gebasaarde erp-oplossingen. Beide bedrijven samen zijn goed voor een omzet van 10 miljoen euro met 125 mensen. Lathouwers blijft nog "enige tijd" aan boord als commercieel vertegenwoordiger van de producten van LSA. Rudi Bollen blijft aan als ceo en zal er voor zorgen dat de softwareproducten van LSA geïnternationaliseerd worden. Volgens beide bedrijven is de continuïteit voor klanten en personeel gegarandeerd.