Ice Cream Sandwich draait momenteel op 15,9 procent van alle Android-toestellen. Dat heeft Google zelf bekend gemaakt. Vorige maand klokte ICS nog af op een aandeel van 10,9 procent.
Google baseert zijn cijfers op het aantal mensen dat dezer dagen de Google Play Store bezoekt. Een stijging met bijna 50 procentpunt op een maand tijd is zonder twijfel een mooi resultaat voor ICS, hoewel het nog steeds Gingerbread is dat met een aandeel van ruim 60 procent de scepter zwaait in Android-land. Froyo eindigt op de derde plaats, met een aandeel van 15,5 procent.

Opvallend is de score voor Jelly Bean, de laatste versie van Android die pas enkele weken geleden boven de doopvont werd gehouden. Android 4.1 debuteert met een aandeel van 0,8 procent, wat op het eerste zicht niet zo veel lijkt, maar toch verbaast omdat Jelly Bean op dit moment enkel beschikbaar is op Google's eigen Nexus-toestellen, en op de Motorola Xoom-tablets.

Apple Apple steekt regelmatig de draak met de versplintering van de verschillende Android-versies. Zo ook tijdens de presentatie van iOS 6, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem van Apple.

"Tegen de tijd dat het merendeel van de Android-gebruikers met Ice Cream Sandwich werkt, zitten we bij Apple al enkele iOS-versies verder", klonk het toen.

Helemaal onterecht kan je die steek in de richting van Google trouwens niet noemen. Terwijl zowat alle iPhone-gebruikers ten alle tijden met de meest recente versie van iOS rondlopen, duurt het jaren voor dat een nieuwe versie van Android een aandeel van 50 procent bereikt, als dat al gebeurt.

Het feit dat er intussen honderden Android-toestellen op de markt zijn, in alle prijsklassen en hardware-variëteiten, is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Ice Cream Sandwich draait momenteel op 15,9 procent van alle Android-toestellen. Dat heeft Google zelf bekend gemaakt. Vorige maand klokte ICS nog af op een aandeel van 10,9 procent. Google baseert zijn cijfers op het aantal mensen dat dezer dagen de Google Play Store bezoekt. Een stijging met bijna 50 procentpunt op een maand tijd is zonder twijfel een mooi resultaat voor ICS, hoewel het nog steeds Gingerbread is dat met een aandeel van ruim 60 procent de scepter zwaait in Android-land. Froyo eindigt op de derde plaats, met een aandeel van 15,5 procent. Opvallend is de score voor Jelly Bean, de laatste versie van Android die pas enkele weken geleden boven de doopvont werd gehouden. Android 4.1 debuteert met een aandeel van 0,8 procent, wat op het eerste zicht niet zo veel lijkt, maar toch verbaast omdat Jelly Bean op dit moment enkel beschikbaar is op Google's eigen Nexus-toestellen, en op de Motorola Xoom-tablets. Apple Apple steekt regelmatig de draak met de versplintering van de verschillende Android-versies. Zo ook tijdens de presentatie van iOS 6, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem van Apple. "Tegen de tijd dat het merendeel van de Android-gebruikers met Ice Cream Sandwich werkt, zitten we bij Apple al enkele iOS-versies verder", klonk het toen. Helemaal onterecht kan je die steek in de richting van Google trouwens niet noemen. Terwijl zowat alle iPhone-gebruikers ten alle tijden met de meest recente versie van iOS rondlopen, duurt het jaren voor dat een nieuwe versie van Android een aandeel van 50 procent bereikt, als dat al gebeurt. Het feit dat er intussen honderden Android-toestellen op de markt zijn, in alle prijsklassen en hardware-variëteiten, is daar natuurlijk niet vreemd aan.