De familiekiekjes worden voor grof geld anoniem te koop aangeboden. Volgens The Telegraph wordt 'minimaal 50.000 pond' (bijna 58.000 euro) gevraagd voor de foto's.

Overigens is het niet duidelijk hoe de hackers toegang kregen tot de iCloud-account van Middleton. In een eerder geval van inbraak in iCloud-accounts van bekendheden, waarbij privé- en naaktfoto's van onder meer Jennifer Lawrence, Kate Upton en Mary Elizabeth Winstead op internet verschenen, was gebruik gemaakt van de beveiligingsvragen. De antwoorden daarop zijn vaak te achterhalen.

Ook was het toen nog mogelijk een onbeperkt aantal keer wachtwoorden in te voeren. Daardoor was een brute force-aanval mogelijk.

(ANP/WK)

De familiekiekjes worden voor grof geld anoniem te koop aangeboden. Volgens The Telegraph wordt 'minimaal 50.000 pond' (bijna 58.000 euro) gevraagd voor de foto's.Overigens is het niet duidelijk hoe de hackers toegang kregen tot de iCloud-account van Middleton. In een eerder geval van inbraak in iCloud-accounts van bekendheden, waarbij privé- en naaktfoto's van onder meer Jennifer Lawrence, Kate Upton en Mary Elizabeth Winstead op internet verschenen, was gebruik gemaakt van de beveiligingsvragen. De antwoorden daarop zijn vaak te achterhalen.Ook was het toen nog mogelijk een onbeperkt aantal keer wachtwoorden in te voeren. Daardoor was een brute force-aanval mogelijk.(ANP/WK)