De transportsector kan dan soms bij velen nog een oubollig of negatief imago hebben, maar wellicht weinig sectoren hebben in de voorbije decennia zozeer een digitalisering en informatisering doorgemaakt. Dat gaat van hoog gesofisticeerde vrachtwagens (met boordcomputers, telecom, plaatsbepaling) tot software voor een uitgebreide reeks diensten, van transport langs opslag tot totale totale logistieke oplossingen.

TDL Group

Truck & Business - een uitgave van MMM Business Media - kende op het Transport & Logistics Awards 2014 Gala de Truck ICT award toe aan de TDL Group uit Lummen. Deze grote transportgroep (560 personeelsleden, 350 trekkers) is actief met transport- en logistiek activiteiten in een aantal sectoren, zoals voeding, de bouw, pharma en gekoelde transporten. In de voorbije jaren groeide het bedrijf sterk door overnames, wat tot het winnende ict-project leidde. Een reeks losstaande systemen werden geïntegreerd in een enkel ERP-systeem, dat de data uit zowel operationele systemen (planning, vrachtwagen-data etc), ondersteuning (garage etc), bedrijfsvoering (facturatie, loonbeheer, etc) en 'warehousing' samenbrengt. Dat resulteerde in meer eenvormige bedrijfsprocessen, een administratieve vereenvoudiging en meer informatie naar de klanten toe, met een betere dienstverlening tot gevolg - een must in de hyper competitieve transportsector.

Veiliger Transport

Op het Gala wees Vlaams minister Hilde Crevits op de daling van de het aantal dodelijke ongelukken met vrachtwagens en riep vrachtwagenchauffeurs op het 'Truck veilig charter' te ondertekenen. Dat voorziet een lijst van 13 actiepunten, waaruit de deelnemers een zevental kiezen om in het komende jaar aan te werken.

De transportsector kan dan soms bij velen nog een oubollig of negatief imago hebben, maar wellicht weinig sectoren hebben in de voorbije decennia zozeer een digitalisering en informatisering doorgemaakt. Dat gaat van hoog gesofisticeerde vrachtwagens (met boordcomputers, telecom, plaatsbepaling) tot software voor een uitgebreide reeks diensten, van transport langs opslag tot totale totale logistieke oplossingen.TDL GroupTruck & Business - een uitgave van MMM Business Media - kende op het Transport & Logistics Awards 2014 Gala de Truck ICT award toe aan de TDL Group uit Lummen. Deze grote transportgroep (560 personeelsleden, 350 trekkers) is actief met transport- en logistiek activiteiten in een aantal sectoren, zoals voeding, de bouw, pharma en gekoelde transporten. In de voorbije jaren groeide het bedrijf sterk door overnames, wat tot het winnende ict-project leidde. Een reeks losstaande systemen werden geïntegreerd in een enkel ERP-systeem, dat de data uit zowel operationele systemen (planning, vrachtwagen-data etc), ondersteuning (garage etc), bedrijfsvoering (facturatie, loonbeheer, etc) en 'warehousing' samenbrengt. Dat resulteerde in meer eenvormige bedrijfsprocessen, een administratieve vereenvoudiging en meer informatie naar de klanten toe, met een betere dienstverlening tot gevolg - een must in de hyper competitieve transportsector.Veiliger TransportOp het Gala wees Vlaams minister Hilde Crevits op de daling van de het aantal dodelijke ongelukken met vrachtwagens en riep vrachtwagenchauffeurs op het 'Truck veilig charter' te ondertekenen. Dat voorziet een lijst van 13 actiepunten, waaruit de deelnemers een zevental kiezen om in het komende jaar aan te werken.