Een en ander blijkt uit een grootschalige bevraging voor de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever. Ict-consultancy haalt de derde plaats in de ranglijst van de sectoren.

Winnaar van de Randstad Award blijkt baggerbedrijf Jan De Nul te zijn. De firma scoort uitstekend op vlak van werkzekerheid, toekomstmogelijkheden in het bedrijf en de afstemming van werk en privé. De tweede plaats in voor farmareus GlaxoSmithKline, de derde plaats voor consultancyfirma PriceWaterhouseCoopers

Dat blijkt uit een enquête, afgenomen door ICMA International, bij 10.000 mensen tussen 18 en 65 jaar. De enquête werd afgenomen in het derde trimester van 2008. Het verklaart waarom de factor werkzekerheid aan belang wint. Het belang van het criterium loon neemt daardoor ook wat af.

De farmaceutische (2) en financiële sector (4) moeten als gevolg van de herstructureringen en crisismaatregelen inboeten qua populariteit. Bovenaan staat nu voor het eerst de mediasector. De VRT haalt een zesde plaats qua aantrekkelijkheid, Roularta (het moederbedrijf van onder meer Data News) is tiende.

Op nummer 3 in de lijst van sectoren staat opvallend genoeg ict-consultancy. Toch valt daar in de top 10 van bedrijven weinig van te merken. Enkel Imtech, op nummer 8, heeft een echt ict-profiel.

Een en ander blijkt uit een grootschalige bevraging voor de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever. Ict-consultancy haalt de derde plaats in de ranglijst van de sectoren. Winnaar van de Randstad Award blijkt baggerbedrijf Jan De Nul te zijn. De firma scoort uitstekend op vlak van werkzekerheid, toekomstmogelijkheden in het bedrijf en de afstemming van werk en privé. De tweede plaats in voor farmareus GlaxoSmithKline, de derde plaats voor consultancyfirma PriceWaterhouseCoopers Dat blijkt uit een enquête, afgenomen door ICMA International, bij 10.000 mensen tussen 18 en 65 jaar. De enquête werd afgenomen in het derde trimester van 2008. Het verklaart waarom de factor werkzekerheid aan belang wint. Het belang van het criterium loon neemt daardoor ook wat af. De farmaceutische (2) en financiële sector (4) moeten als gevolg van de herstructureringen en crisismaatregelen inboeten qua populariteit. Bovenaan staat nu voor het eerst de mediasector. De VRT haalt een zesde plaats qua aantrekkelijkheid, Roularta (het moederbedrijf van onder meer Data News) is tiende. Op nummer 3 in de lijst van sectoren staat opvallend genoeg ict-consultancy. Toch valt daar in de top 10 van bedrijven weinig van te merken. Enkel Imtech, op nummer 8, heeft een echt ict-profiel.