Een ict'er die last heeft van stress, grijpt snel naar de fles. Dat blijkt uit een onderzoek van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). De analisten roepen werkgevers op duidelijke richtlijnen op te stellen voor alcoholgebruik.

Volgens de onderzoekers, die werknemers in Groot Brittannië bevroegen, drinken ict'ers wekelijks 34 alcoholische dranken. Dat is minder dan de 44 glazen die werknemers uit de media en de entertainmentindustrie achteroverslaan, maar meer dan personeel uit de financiële of vastgoedbranche. Zij genieten per week 29 keer van een glas bier of wijn.

Mannelijke werknemers doen er volgens het CIPD goed aan niet meer dan 28 drankjes per week te nemen. Voor vrouwen ligt dat aantal op 21.

Groepsdruk

Vooral groepsdruk en het regelmatig organiseren van 'drinks' op kantoor zouden de oorzaak zijn van het forse drankgebruik. Ook stress versterkt het verlangen naar alcohol, zeggen de onderzoekers van het CIPD.

CIPD's beleidsadviseur Ben Willmott: 'Werkgevers moeten richtlijnen voor alcoholgebruik opstellen. De regels moeten aangeven dat drankgebruik dat de werkzaamheden negatief beïnvloedt, niet aanvaard kan worden.'

Ook uit andere onderzoeksresultaten is gebleken dat ict'ers graag een glaasje drinken. Zo deed Norwich Union Healthcare een jaar geleden ook een onderzoek naar het alcoholgebruik van werknemers. Uit die resultaten bleek dat automatiseerders graag een glas drinken: 15 procent van hen zou wel eens dronken op kantoor zijn verschenen. Ruim eenderde had concentratieproblemen, een tweede groep (35 procent) was minder productief en iets minder dan een kwart was wel eens moe door drank.

Verder concludeerde een Amerikaanse carrièrewebsite dat een op de vier werknemers, ongeacht de branche, wel eens naar de alcohol grijpt op kantoor.

Bron: Computable

Een ict'er die last heeft van stress, grijpt snel naar de fles. Dat blijkt uit een onderzoek van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). De analisten roepen werkgevers op duidelijke richtlijnen op te stellen voor alcoholgebruik. Volgens de onderzoekers, die werknemers in Groot Brittannië bevroegen, drinken ict'ers wekelijks 34 alcoholische dranken. Dat is minder dan de 44 glazen die werknemers uit de media en de entertainmentindustrie achteroverslaan, maar meer dan personeel uit de financiële of vastgoedbranche. Zij genieten per week 29 keer van een glas bier of wijn. Mannelijke werknemers doen er volgens het CIPD goed aan niet meer dan 28 drankjes per week te nemen. Voor vrouwen ligt dat aantal op 21. Groepsdruk Vooral groepsdruk en het regelmatig organiseren van 'drinks' op kantoor zouden de oorzaak zijn van het forse drankgebruik. Ook stress versterkt het verlangen naar alcohol, zeggen de onderzoekers van het CIPD. CIPD's beleidsadviseur Ben Willmott: 'Werkgevers moeten richtlijnen voor alcoholgebruik opstellen. De regels moeten aangeven dat drankgebruik dat de werkzaamheden negatief beïnvloedt, niet aanvaard kan worden.' Ook uit andere onderzoeksresultaten is gebleken dat ict'ers graag een glaasje drinken. Zo deed Norwich Union Healthcare een jaar geleden ook een onderzoek naar het alcoholgebruik van werknemers. Uit die resultaten bleek dat automatiseerders graag een glas drinken: 15 procent van hen zou wel eens dronken op kantoor zijn verschenen. Ruim eenderde had concentratieproblemen, een tweede groep (35 procent) was minder productief en iets minder dan een kwart was wel eens moe door drank. Verder concludeerde een Amerikaanse carrièrewebsite dat een op de vier werknemers, ongeacht de branche, wel eens naar de alcohol grijpt op kantoor. Bron: Computable