Ict-gebruikers zijn zich blijkbaar meer bewust van de gevaren van sociale netwerksites dan ict'ers. Hoewel ze beter zouden moeten weten, laten ict'ers allerlei persoonlijke gegevens achter op dergelijke websites.

Ict'ers gebruiken twee keer zo vaak sociale netwerksites dan andere ict-gebruikers in een organisatie. Zij nemen het daarbij niet zo nauw met de online beveiliging. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft en het ict-beveiligingsbedrijf Facetime, waaruit het Britse ITpro citeert op zijn website. Eenvijfde van de ict'ers heeft via die sites contact gehad met een onbekende. En 17 procent van de ict'ers heeft wel eens een applicatie gedownload zonder dat ze eerst gecontroleerd hebben of die wel veilig was.

Hoewel ze beter zouden moeten weten, zijn ict'ers nogal losbandig met het vrijgeven van persoonlijke informatie via sociale netwerksites. 40 procent van de ict'ers voegt onbekende mensen toe aan z'n netwerk. Van de 'normale' werknemers doet 29 procent dit. Van 35 procent van de ict'ers is de geboortedatum te achterhalen via deze websites en 27 procent heeft zelfs een huisadres ingevoerd.

"We gaan ervan uit dat ict'ers meer technisch ervaren zijn en zich dus ook meer bewust zijn van gevaren, zoals phishing. Maar ons onderzoek laat het tegendeel zien", zegt Stephen Lamp, it-beveiligingsevangelist bij Microsoft.

In samenwerking met Computable

Ict-gebruikers zijn zich blijkbaar meer bewust van de gevaren van sociale netwerksites dan ict'ers. Hoewel ze beter zouden moeten weten, laten ict'ers allerlei persoonlijke gegevens achter op dergelijke websites. Ict'ers gebruiken twee keer zo vaak sociale netwerksites dan andere ict-gebruikers in een organisatie. Zij nemen het daarbij niet zo nauw met de online beveiliging. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft en het ict-beveiligingsbedrijf Facetime, waaruit het Britse ITpro citeert op zijn website. Eenvijfde van de ict'ers heeft via die sites contact gehad met een onbekende. En 17 procent van de ict'ers heeft wel eens een applicatie gedownload zonder dat ze eerst gecontroleerd hebben of die wel veilig was. Hoewel ze beter zouden moeten weten, zijn ict'ers nogal losbandig met het vrijgeven van persoonlijke informatie via sociale netwerksites. 40 procent van de ict'ers voegt onbekende mensen toe aan z'n netwerk. Van de 'normale' werknemers doet 29 procent dit. Van 35 procent van de ict'ers is de geboortedatum te achterhalen via deze websites en 27 procent heeft zelfs een huisadres ingevoerd. "We gaan ervan uit dat ict'ers meer technisch ervaren zijn en zich dus ook meer bewust zijn van gevaren, zoals phishing. Maar ons onderzoek laat het tegendeel zien", zegt Stephen Lamp, it-beveiligingsevangelist bij Microsoft. In samenwerking met Computable