ICT staat voor een groter aandeel van de totale, mediane kost van een werkplek.

Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Occupancy Cost Index' (OCI) van vastgoedconsultant AOS Studley. De OCI berekent de mediane kostprijs voor het gebruik van een werkplek in een bedrijfsgebouw. AOS Studley puurt zijn gegevens uit de benchmarkingprojecten, financiële audits en kostenreductieprogramma's die het uitvoert voor zijn klanten.

De mediane kost per werkplek bedroeg dit jaar 11.776 euro, een lichte daling in vergelijking met vorig jaar. In vergelijking met vorig jaar groeit de hap die ict neemt uit de totale kost per werkplek. Ict staat nu voor 36 procent van de kosten. Het nadert daarmee op de accomodatiekosten, die 40 procent van de prijs per werkplek uitmaken.

De ict-kosten stegen met 2,1 procent tot 4210 euro per werkplek. Dit jaar zouden er volgens AOS Studley meer hardware-investeringen gebeurd zijn en wordt er ook meer geld gepompt in mobility en security (bijvoorbeeld voor cloudtoepassingen). De groei in die kosten zal aanhouden, voorspelt het consultancybureau, omdat de nadruk op de eindgebruiker komt te liggen. Die eist meer mobiliteit, flexibiliteit en security. Er zal precies daarom, zo klinkt het nog, meer geïnvesteerd worden in onder meer unified communications en collaboration tools.

ICT staat voor een groter aandeel van de totale, mediane kost van een werkplek. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Occupancy Cost Index' (OCI) van vastgoedconsultant AOS Studley. De OCI berekent de mediane kostprijs voor het gebruik van een werkplek in een bedrijfsgebouw. AOS Studley puurt zijn gegevens uit de benchmarkingprojecten, financiële audits en kostenreductieprogramma's die het uitvoert voor zijn klanten. De mediane kost per werkplek bedroeg dit jaar 11.776 euro, een lichte daling in vergelijking met vorig jaar. In vergelijking met vorig jaar groeit de hap die ict neemt uit de totale kost per werkplek. Ict staat nu voor 36 procent van de kosten. Het nadert daarmee op de accomodatiekosten, die 40 procent van de prijs per werkplek uitmaken. De ict-kosten stegen met 2,1 procent tot 4210 euro per werkplek. Dit jaar zouden er volgens AOS Studley meer hardware-investeringen gebeurd zijn en wordt er ook meer geld gepompt in mobility en security (bijvoorbeeld voor cloudtoepassingen). De groei in die kosten zal aanhouden, voorspelt het consultancybureau, omdat de nadruk op de eindgebruiker komt te liggen. Die eist meer mobiliteit, flexibiliteit en security. Er zal precies daarom, zo klinkt het nog, meer geïnvesteerd worden in onder meer unified communications en collaboration tools.