Jean Van Droogenbroeck, die al een tijdje coo was bij ICT People, heeft de mede-eigenaars van ICT People, Sven Franken en Ann Roelants, uitgekocht en vervolgens het bedrijf omgevormd tot 'Splendit'.

Even stapje terug: Sven Franken en Ann Roelants waren de (mede-)eigenaars van bodyshoppingbedrijven ICT People (ict'ers) en van Q People (ingenieurs). Franken had daarnaast ook Tele People (telecomtechnici) in handen. Die drie bedrijven maakten deel uit van de Darwin Group, hoewel dat nooit een formele juridische constructie is geweest.

Enkele jaren geleden kocht Jean Van Droogenbroeck zich in bij ICT People. Van Droogenbroeck kende de it-uitzendsector goed omdat hij in 1987 Unisoft had opgericht en dat bedrijf na 12 jaar had verkocht aan Brunel. Van Droogenbroeck functioneerde bij ICT People als coo. Onlangs kocht hij Franken en Roelants uit, noem het een 'management buy-out' (mbo). "Strategisch verschilden we van mening", stelt Van Droogenbroeck. "Sven wilde meer rechtstreeks naar de eindklanten gaan, terwijl ik enkel via de it-bedrijven wilde blijven werken."

Van Droogenbroeck heeft nu ICT-People omgevormd tot Splendit, voortaan met hoofdkwartier in Groot-Bijgaarden. Het bedrijf telt 80 werknemers, waaronder ook een aantal nog niet zo lang geleden overgenomen mensen van 2E2 Motifact België. "98 procent van onze medewerkers is vast in dienst", zegt Van Droogenbroeck. "Dat is een bewuste strategie ter wille van de continuïteit." Het bedrijf draait een omzet van zo'n 4,5 miljoen euro.

Splendit gaat de activiteiten ook wat meer verbreden tegenover vroeger. Het zal zich niet alleen meer bezighouden met infrastructuur, maar ook met ontwikkeling. Tegen volgend jaar zouden beide activiteiten al wat meer in evenwicht moeten zijn. Van Droogenbroeck zal zich de eerste maanden vooral bezighouden met "inventarisatie en optimalisatie". Doelstelling voor volgend jaar? "Dat we met zo'n 100 werknemers zijn en winstgevend."

Jean Van Droogenbroeck, die al een tijdje coo was bij ICT People, heeft de mede-eigenaars van ICT People, Sven Franken en Ann Roelants, uitgekocht en vervolgens het bedrijf omgevormd tot 'Splendit'. Even stapje terug: Sven Franken en Ann Roelants waren de (mede-)eigenaars van bodyshoppingbedrijven ICT People (ict'ers) en van Q People (ingenieurs). Franken had daarnaast ook Tele People (telecomtechnici) in handen. Die drie bedrijven maakten deel uit van de Darwin Group, hoewel dat nooit een formele juridische constructie is geweest. Enkele jaren geleden kocht Jean Van Droogenbroeck zich in bij ICT People. Van Droogenbroeck kende de it-uitzendsector goed omdat hij in 1987 Unisoft had opgericht en dat bedrijf na 12 jaar had verkocht aan Brunel. Van Droogenbroeck functioneerde bij ICT People als coo. Onlangs kocht hij Franken en Roelants uit, noem het een 'management buy-out' (mbo). "Strategisch verschilden we van mening", stelt Van Droogenbroeck. "Sven wilde meer rechtstreeks naar de eindklanten gaan, terwijl ik enkel via de it-bedrijven wilde blijven werken." Van Droogenbroeck heeft nu ICT-People omgevormd tot Splendit, voortaan met hoofdkwartier in Groot-Bijgaarden. Het bedrijf telt 80 werknemers, waaronder ook een aantal nog niet zo lang geleden overgenomen mensen van 2E2 Motifact België. "98 procent van onze medewerkers is vast in dienst", zegt Van Droogenbroeck. "Dat is een bewuste strategie ter wille van de continuïteit." Het bedrijf draait een omzet van zo'n 4,5 miljoen euro. Splendit gaat de activiteiten ook wat meer verbreden tegenover vroeger. Het zal zich niet alleen meer bezighouden met infrastructuur, maar ook met ontwikkeling. Tegen volgend jaar zouden beide activiteiten al wat meer in evenwicht moeten zijn. Van Droogenbroeck zal zich de eerste maanden vooral bezighouden met "inventarisatie en optimalisatie". Doelstelling voor volgend jaar? "Dat we met zo'n 100 werknemers zijn en winstgevend."