Opnieuw slaan enkele Vlaams-Brabantse gemeenten de handen in elkaar om samen te werken op ict-vlak.

Dat meldt De Standaard. Het gaat om Aarschot, Diest, Tienen en Scherpenheuvel. De 4 steden zullen voortaan overleggen over hun ict-beleid, zodat ze schaalvoordelen kunnen creëren en kennis kunnen uitwisselen. Het provinciaal steunpunt voor informatica VERA coördineert de samenwerking.

Het is al de tweede samenwerking van dat type in Vlaams-Brabant. In het voorjaar zetten Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Keerbergen, Rotselaar en Tremelo al een eerste vergelijkbaar samenwerkingsproject op met de steun van VERA. Via de samenwerking - zo klonk het toen - zouden de gemeenten niet alleen geld en tijd kunnen besparen, bijvoorbeeld door het uitschrijven van gezamenlijke aanbestedingen, maar ook kennis kunnen delen.

Opnieuw slaan enkele Vlaams-Brabantse gemeenten de handen in elkaar om samen te werken op ict-vlak. Dat meldt De Standaard. Het gaat om Aarschot, Diest, Tienen en Scherpenheuvel. De 4 steden zullen voortaan overleggen over hun ict-beleid, zodat ze schaalvoordelen kunnen creëren en kennis kunnen uitwisselen. Het provinciaal steunpunt voor informatica VERA coördineert de samenwerking. Het is al de tweede samenwerking van dat type in Vlaams-Brabant. In het voorjaar zetten Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Keerbergen, Rotselaar en Tremelo al een eerste vergelijkbaar samenwerkingsproject op met de steun van VERA. Via de samenwerking - zo klonk het toen - zouden de gemeenten niet alleen geld en tijd kunnen besparen, bijvoorbeeld door het uitschrijven van gezamenlijke aanbestedingen, maar ook kennis kunnen delen.