De verhoogde en verscherpte ict-dreigingen zorgen voor eenzelfde of hoger ict-securitybudget in 2009, aldus een online studie van Finjan in Groot-Brittannië.

Een online onderzoek in Groot Brittannië door 'secure web gateway'-producent Finjan wijst erop dat het ict-securitybudget in 2009 stijgt (34% van de respondenten) of minstens gelijk blijft (43%). En aangezien de tendens is dat totale ict-budgetten dalen, betekent dit een navenante stijging van het gewicht van security in het ict-totaalbudget, stelt Finjan. Dat zou mede onder invloed van de toenemende dreiging van cybermisdaden gebeuren. De opwaartse trend in het budget is overigens iets meer uitgesproken in de financiële en overheidssectoren.

Ict-security komt deze week ook uitgebreid aan bod bij de persvoorstelling van de Europese securitybeurs Infosecurity in London (28-30 april). De Belgische editie van Infosecurity heeft plaats op 25 en 26 maart eerstkomende in Brussels Expo op de Heizel.

De verhoogde en verscherpte ict-dreigingen zorgen voor eenzelfde of hoger ict-securitybudget in 2009, aldus een online studie van Finjan in Groot-Brittannië. Een online onderzoek in Groot Brittannië door 'secure web gateway'-producent Finjan wijst erop dat het ict-securitybudget in 2009 stijgt (34% van de respondenten) of minstens gelijk blijft (43%). En aangezien de tendens is dat totale ict-budgetten dalen, betekent dit een navenante stijging van het gewicht van security in het ict-totaalbudget, stelt Finjan. Dat zou mede onder invloed van de toenemende dreiging van cybermisdaden gebeuren. De opwaartse trend in het budget is overigens iets meer uitgesproken in de financiële en overheidssectoren. Ict-security komt deze week ook uitgebreid aan bod bij de persvoorstelling van de Europese securitybeurs Infosecurity in London (28-30 april). De Belgische editie van Infosecurity heeft plaats op 25 en 26 maart eerstkomende in Brussels Expo op de Heizel.