Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat ongeveer 3,2 miljard mensen wereldwijd in 2016 toegang heeft tot internet. Dit komt neer op 44% van de totale wereldbevolking. Het gebruik van internet groeit nagenoeg overal ter wereld, maar is vooral in China, India en Indonesië groot. Deze landen zijn naar verwachting in de komende vijf jaar goed voor bijna de helft van alle groei wereldwijd.

IDC verwacht dat het totale aantal mobiele internetgebruikers tot 2020 op jaarbasis groeit met 2%. Deze groei kan groter worden indien 'significante' nieuwe methodes worden geïntroduceerd om toegang te krijgen tot internet.

Bron: Dutch IT-Channel.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat ongeveer 3,2 miljard mensen wereldwijd in 2016 toegang heeft tot internet. Dit komt neer op 44% van de totale wereldbevolking. Het gebruik van internet groeit nagenoeg overal ter wereld, maar is vooral in China, India en Indonesië groot. Deze landen zijn naar verwachting in de komende vijf jaar goed voor bijna de helft van alle groei wereldwijd.IDC verwacht dat het totale aantal mobiele internetgebruikers tot 2020 op jaarbasis groeit met 2%. Deze groei kan groter worden indien 'significante' nieuwe methodes worden geïntroduceerd om toegang te krijgen tot internet.Bron: Dutch IT-Channel.