Hoewel gekend als een hardwarebedrijf bij uitstek, is Intel ook uitgebreid actief inzake software.

Renee James, vice-president van Intels softwaregroep, kon dat op de tweede dag van het Intel Developer Forum 2009 duidelijk illustreren in haar keynote. Als producent van 'multicore'-processoren, heeft Intel zo begin dit jaar zijn 'Parallel Studio' uitgebracht. Die moet ontwikkelaars met minder ervaring op vlak van parallelle software helpen bij het ontwikkelen van client-toepassingen die de multicore-structuur beter benutten. Maar die kan ook ervaren parallelle ontwikkelaars helpen bij het optimaliseren van hun toepassingen. Beschikbaar voor download, is Parallel Studio vandaag wel gericht op C++ en Visual Studio.

Daarnaast heeft ook het recent overgenomen Wind River een reeks tools om sturingssoftware voor ingebedde systemen op basis van multicoreprocessoren te helpen ontwikkelen en te debuggen.

James kondigde daarnaast de 'Media SDK' aan, waarmee ontwikkelaars bondigere grafische software kunnen schrijven voor gebruik met de geïntegreerde grafische processoren (en later ook de zelfstandige multicore grafische processor Larrabee).

Voor mobiele toestellen demonstreerde ze de Moblin-gebruikersinterface en de grafische mogelijkheden. Dat alles als een reeks voorbeelden hoe "software bij Intel telkens om de ontwikkelaar gaat."

Hoewel gekend als een hardwarebedrijf bij uitstek, is Intel ook uitgebreid actief inzake software. Renee James, vice-president van Intels softwaregroep, kon dat op de tweede dag van het Intel Developer Forum 2009 duidelijk illustreren in haar keynote. Als producent van 'multicore'-processoren, heeft Intel zo begin dit jaar zijn 'Parallel Studio' uitgebracht. Die moet ontwikkelaars met minder ervaring op vlak van parallelle software helpen bij het ontwikkelen van client-toepassingen die de multicore-structuur beter benutten. Maar die kan ook ervaren parallelle ontwikkelaars helpen bij het optimaliseren van hun toepassingen. Beschikbaar voor download, is Parallel Studio vandaag wel gericht op C++ en Visual Studio. Daarnaast heeft ook het recent overgenomen Wind River een reeks tools om sturingssoftware voor ingebedde systemen op basis van multicoreprocessoren te helpen ontwikkelen en te debuggen. James kondigde daarnaast de 'Media SDK' aan, waarmee ontwikkelaars bondigere grafische software kunnen schrijven voor gebruik met de geïntegreerde grafische processoren (en later ook de zelfstandige multicore grafische processor Larrabee). Voor mobiele toestellen demonstreerde ze de Moblin-gebruikersinterface en de grafische mogelijkheden. Dat alles als een reeks voorbeelden hoe "software bij Intel telkens om de ontwikkelaar gaat."