Het Intel Developer Forum illustreert ten overvloede hoe Intel zijn processoren overal ziet, ook in 'onzichtbare' ingebedde systemen.

Dat Intel met zijn processoren zowel de zwaarste servers, als clientsystemen en mobiele toestellen wil aandrijven, is genoegzaam bekend. Daarvoor biedt het vandaag producten aan op basis van de Nehalem-microarchitectuur, die eind dit jaar ook in chips uitgevoerd in de nieuwe 32nm-technologie beschikbaar zal komen.

Intel hernieuwt voorts zijn belangstelling voor de markt van ingebedde systemen, met een nieuwe processor voor die markt, eveneens op basis van Nehalem. Op IDF werd aangekondigd dat in het eerste kwartaal van 2010 de 'Jasper Forest'-processor uitkomt. Naast een lager stroomverbruik, biedt die chip ook een geïntegreerde PCIe I/O functie, naast kenmerken als Raid-acceleratie en een 'self refresh' functie voor het geheugen (als bescherming van kritieke data bij het uitvallen van de stroomvoorziening).

Intel mikt met 'Jasper Forest' in eerste instantie op de werelden van geïntegreerde opslagsystemen en communicatieinfrastructuur, maar eveneens op militaire en securitytoepassingen.

Het Intel Developer Forum illustreert ten overvloede hoe Intel zijn processoren overal ziet, ook in 'onzichtbare' ingebedde systemen. Dat Intel met zijn processoren zowel de zwaarste servers, als clientsystemen en mobiele toestellen wil aandrijven, is genoegzaam bekend. Daarvoor biedt het vandaag producten aan op basis van de Nehalem-microarchitectuur, die eind dit jaar ook in chips uitgevoerd in de nieuwe 32nm-technologie beschikbaar zal komen. Intel hernieuwt voorts zijn belangstelling voor de markt van ingebedde systemen, met een nieuwe processor voor die markt, eveneens op basis van Nehalem. Op IDF werd aangekondigd dat in het eerste kwartaal van 2010 de 'Jasper Forest'-processor uitkomt. Naast een lager stroomverbruik, biedt die chip ook een geïntegreerde PCIe I/O functie, naast kenmerken als Raid-acceleratie en een 'self refresh' functie voor het geheugen (als bescherming van kritieke data bij het uitvallen van de stroomvoorziening). Intel mikt met 'Jasper Forest' in eerste instantie op de werelden van geïntegreerde opslagsystemen en communicatieinfrastructuur, maar eveneens op militaire en securitytoepassingen.