Hoewel Gartner en andere marktwaarnemers pas in 2010 na een dip opnieuw groei in de PC markt zien, meent Intel dat 2009 toch vlak zal zijn.

Intel meent dat dankzij het succes van de netbooks ook 2009 geen dip in de verkoop van pc's zal vertonen, aldus ceo en president Otellini. Tegelijk herhaalt het bedrijf dat de 'Westmere' 32nm processoren nog voor eind van dit jaar in volumeproductie gaan.

Op IDF werd overigens een prototype van notebook-computer getoond op basis van 'Arrandale', een dual core 32nm processor voor notebooks. Die processoren zullen onder meer 'on chip' faciliteiten hebben voor het in de achtergrond draaien van AES encryptie/decryptie-taken, bijvoorbeeld voor het versleutelen van data op de lokale harde schijf. Ook werd een eerste toestel op basis van een 'Sandy Bridge' 32nm processor met ingebouwde grafische processor getoond.

Hoewel Gartner en andere marktwaarnemers pas in 2010 na een dip opnieuw groei in de PC markt zien, meent Intel dat 2009 toch vlak zal zijn. Intel meent dat dankzij het succes van de netbooks ook 2009 geen dip in de verkoop van pc's zal vertonen, aldus ceo en president Otellini. Tegelijk herhaalt het bedrijf dat de 'Westmere' 32nm processoren nog voor eind van dit jaar in volumeproductie gaan. Op IDF werd overigens een prototype van notebook-computer getoond op basis van 'Arrandale', een dual core 32nm processor voor notebooks. Die processoren zullen onder meer 'on chip' faciliteiten hebben voor het in de achtergrond draaien van AES encryptie/decryptie-taken, bijvoorbeeld voor het versleutelen van data op de lokale harde schijf. Ook werd een eerste toestel op basis van een 'Sandy Bridge' 32nm processor met ingebouwde grafische processor getoond.