De Vlaamse Overheid heeft een vragenlijst online geplaatst waarbij zowat iedereen zijn mening kan geven over een internetachtervoegsel voor Vlaanderen.

Is er interesse voor een Vlaams internetachtervoegsel? Welke internetextensie zou dan het beste zijn en waarom? En wie zal de eigenaar zijn van dat top level domein? Om een antwoord te krijgen op die vragen, heeft de Vlaamse Overheid in samenwerking met het consultancybureau Deloitte een vragenlijst online geplaatst waarop alle belanghebbenden hun mening kunnen geven over het onderwerp.

De vragenlijst, die zeker nog tot eind dit jaar online blijft, maakt deel uit van een bredere haalbaarheidsstudie rond een internetextensie voor Vlaanderen. Vóór dat er een aanvraag wordt ingediend bij ICANN, wil de Vlaamse overheid immers nagaan in welke mate een TLD voor Vlaanderen toegevoegde waarde zou kunnen leveren, en of hij kan leiden tot een duurzame onderneming zoals vereist door de internationale infrastructuurbeheerder van het internet.

Het is vooral de bedoeling dat verschillende belanghebbenden, zoals registrars, ISP's, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, hostingbedrijven, consumentenorganisaties en eventuele eindgebruikers de vragenlijst invullen, maar eigenlijk mag iedereen zijn mening kwijt over .vla.

De haalbaarheidsstudie van Deloitte zou normaal gezien in de eerste helft van volgend jaar opgeleverd worden. Het startschot voor de biedingronde bij ICANN zou voor het einde van 2010 voorzien zijn, wat wil zeggen dat de Vlaamse Overheid tegen dan haar dossier helemaal rond moet zien te krijgen.

http://survey.deloitte.be/dot-vlaanderen

De Vlaamse Overheid heeft een vragenlijst online geplaatst waarbij zowat iedereen zijn mening kan geven over een internetachtervoegsel voor Vlaanderen. Is er interesse voor een Vlaams internetachtervoegsel? Welke internetextensie zou dan het beste zijn en waarom? En wie zal de eigenaar zijn van dat top level domein? Om een antwoord te krijgen op die vragen, heeft de Vlaamse Overheid in samenwerking met het consultancybureau Deloitte een vragenlijst online geplaatst waarop alle belanghebbenden hun mening kunnen geven over het onderwerp. De vragenlijst, die zeker nog tot eind dit jaar online blijft, maakt deel uit van een bredere haalbaarheidsstudie rond een internetextensie voor Vlaanderen. Vóór dat er een aanvraag wordt ingediend bij ICANN, wil de Vlaamse overheid immers nagaan in welke mate een TLD voor Vlaanderen toegevoegde waarde zou kunnen leveren, en of hij kan leiden tot een duurzame onderneming zoals vereist door de internationale infrastructuurbeheerder van het internet. Het is vooral de bedoeling dat verschillende belanghebbenden, zoals registrars, ISP's, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, hostingbedrijven, consumentenorganisaties en eventuele eindgebruikers de vragenlijst invullen, maar eigenlijk mag iedereen zijn mening kwijt over .vla. De haalbaarheidsstudie van Deloitte zou normaal gezien in de eerste helft van volgend jaar opgeleverd worden. Het startschot voor de biedingronde bij ICANN zou voor het einde van 2010 voorzien zijn, wat wil zeggen dat de Vlaamse Overheid tegen dan haar dossier helemaal rond moet zien te krijgen. http://survey.deloitte.be/dot-vlaanderen