Aanvankelijk konden WhatsApp-gebruikers alleen met elkaar chatten via tekst, maar een aantal jaar geleden kwamen daar spraakgesprekken bij. Voor videobellen moesten mensen tot voor kort uitwijken naar concurrerende apps. Moederbedrijf Facebook werkt ook aan videobellen in Messenger.

Afwijkende strategie

Dat WhatsApp het videobellen in de bestaande app integreert, is opmerkelijk. Concurrenten Apple en Google hebben er juist bewust voor gekozen om videobellen en tekstgesprekken los te koppelen. Zo heeft Apple iMessage en FaceTime en kunnen Google-gebruikers hun ei kwijt in Allo en Duo.

(ANP/WK)

Aanvankelijk konden WhatsApp-gebruikers alleen met elkaar chatten via tekst, maar een aantal jaar geleden kwamen daar spraakgesprekken bij. Voor videobellen moesten mensen tot voor kort uitwijken naar concurrerende apps. Moederbedrijf Facebook werkt ook aan videobellen in Messenger.Afwijkende strategieDat WhatsApp het videobellen in de bestaande app integreert, is opmerkelijk. Concurrenten Apple en Google hebben er juist bewust voor gekozen om videobellen en tekstgesprekken los te koppelen. Zo heeft Apple iMessage en FaceTime en kunnen Google-gebruikers hun ei kwijt in Allo en Duo.(ANP/WK)