In september hadden diverse Ierse ministers, onder wie Noonan, al gezegd het besluit te willen aanvechten. Maar andere leden van het kabinet vonden toen nog dat Ierland zich op die manier te veel zou opstellen als voorvechter van de belangen van Apple. Het heeft even geduurd voor er overeenstemming was.

Belastingvoordeel in Ierland

Apple genoot volgens Brussel jarenlang belastingvoordeel in Ierland terwijl dat verboden is onder de EU-regels voor staatssteun. De Amerikaanse technologiegigant heeft al sinds 1980 een fabriek in het Ierse Cork. Daar worden tegenwoordig iMac-computers gemaakt, maar de vestiging stelt het bedrijf ook in staat te profiteren van de lage bedrijfsbelasting in het land.

(ANP/WK)

In september hadden diverse Ierse ministers, onder wie Noonan, al gezegd het besluit te willen aanvechten. Maar andere leden van het kabinet vonden toen nog dat Ierland zich op die manier te veel zou opstellen als voorvechter van de belangen van Apple. Het heeft even geduurd voor er overeenstemming was.Belastingvoordeel in IerlandApple genoot volgens Brussel jarenlang belastingvoordeel in Ierland terwijl dat verboden is onder de EU-regels voor staatssteun. De Amerikaanse technologiegigant heeft al sinds 1980 een fabriek in het Ierse Cork. Daar worden tegenwoordig iMac-computers gemaakt, maar de vestiging stelt het bedrijf ook in staat te profiteren van de lage bedrijfsbelasting in het land.(ANP/WK)