IJsland heeft een tijdje te koop gestaan op eBay. 'Mooie uitzichten en veel natuur, maar de financiële situatie is zorgwekkend', viel te lezen op de advertentie. De startprijs was 99 penny, oftewel 1,25 euro.

In totaal werd er 84 keer geboden op het land, door 26 mensen. Een inwoner uit het Verenigd Koninkrijk prees zijn koopje aan als 'een unieke gelegenheid om een land uit Noord-Europa op de kop te tikken'.

De bedragen liepen op tot 12,5 miljoen euro. De bieders vroegen zich af of er verzekeringen mogelijk zijn voor vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, en of de betaling bevroren kon worden. Groenland en Björk waren overigens niet in de prijs begrepen.

De Ijslandse overheid verkeert momenteel in financiële problemen en doet er alles aan om een faillissement van het land te voorkomen. De regering heeft intussen al drie plaatselijke banken genationaliseerd.

IJsland heeft een tijdje te koop gestaan op eBay. 'Mooie uitzichten en veel natuur, maar de financiële situatie is zorgwekkend', viel te lezen op de advertentie. De startprijs was 99 penny, oftewel 1,25 euro. In totaal werd er 84 keer geboden op het land, door 26 mensen. Een inwoner uit het Verenigd Koninkrijk prees zijn koopje aan als 'een unieke gelegenheid om een land uit Noord-Europa op de kop te tikken'. De bedragen liepen op tot 12,5 miljoen euro. De bieders vroegen zich af of er verzekeringen mogelijk zijn voor vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, en of de betaling bevroren kon worden. Groenland en Björk waren overigens niet in de prijs begrepen. De Ijslandse overheid verkeert momenteel in financiële problemen en doet er alles aan om een faillissement van het land te voorkomen. De regering heeft intussen al drie plaatselijke banken genationaliseerd.