Het pilootproject start ergens volgend jaar en Ikea wil er de onlinemarkt mee aftasten. "We hebben nog geen beslissing genomen over de marktplaatsen waarmee we willen samenwerken," zegt Josefin Thorell, woordvoerster van Ikea, aan techsite Cnet.

Het nieuws dat Ikea mogelijk een site als Amazon gaat gebruiken om zijn bouwpakketten online te gooien, komt er vier maanden nadat Ikea eerdere geruchten over een deal met de webgigant de kop in drukte. Het bedrijf meldde toen dat Ikea-meubels die op Amazon te koop waren, daar werden aangeboden door private resellers.

De websites van Ikea werden vorig jaar wereldwijd door zo'n 2,1 miljard mensen bezocht.

Het pilootproject start ergens volgend jaar en Ikea wil er de onlinemarkt mee aftasten. "We hebben nog geen beslissing genomen over de marktplaatsen waarmee we willen samenwerken," zegt Josefin Thorell, woordvoerster van Ikea, aan techsite Cnet. Het nieuws dat Ikea mogelijk een site als Amazon gaat gebruiken om zijn bouwpakketten online te gooien, komt er vier maanden nadat Ikea eerdere geruchten over een deal met de webgigant de kop in drukte. Het bedrijf meldde toen dat Ikea-meubels die op Amazon te koop waren, daar werden aangeboden door private resellers. De websites van Ikea werden vorig jaar wereldwijd door zo'n 2,1 miljard mensen bezocht.